SL:Dan kad je Jeremić podržao separatizam i cepanje Srbije Tanjug, Studio B

PolitikaPolitika Pocetna 22. 07. 2019. 13:56:48

Srpska lista poručila je da će današnji dan, kada je pre devet godina Međunarodni sud pravde proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom, ostati upamćen kao datum kada je režim Vuka Jeremića, Dragana Ðilasa i Borisa Tadića dao punu podršku separatizmu i cepanju teritorijalne celovitosti naše zemlje. 

„Povodom današnjeg obeležavanja devete godišnjice od odluke Međunarodnog suda pravde, a na osnovu glupog pitanja Vuka Jeremića i režima Borisa Tadića i Dragana Ðilasa kojom su dali najsnažniji doprinos legalizaciji tzv. nezavisnosti Kosova, danas u Prištini zahvaljuju Jeremiću na ovom, kako oni kažu, najznačajnijem datumu za Kosovo“, navode iz Srpske liste.

Ocenjuju da svi albanski mediji i zvaničnici i danas Vuka Jeremića „opevavaju kao nacionalnog heroja“.

Dodaju da su mu na „nezavisnom, celovitom, nedeljivom i jedinstvenom Kosovu“ i „najvećoj međunarodnoj pobedi Republike Kosovo“ zahvalili lično Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.

Sprska navodi da će svaki put kada Jeremić i Ðilas pomenu borbu za Srbe na KiM podsećati i njih ali i javnost u Srbiji na „zlo koje je njihova politika stvorila Srbima na Kosmetu“, od, kako navode, uspostavljanja granice između Srba i Srba na Jarinju i Brnjaku, pa do svih nedela i loših sporazuma.

„Ostalo je još da sačekamo da li će se danas Jeremić i Ðilas pridružiti čestitkama Albancima povodom ovog, za njih velikog uspeha, a za srpski narod najgnusnijeg, podlog udarca sa leđa Srbima i Srbiji“, zaključuje Srpska lista.

O tome svedoče i izjave Haradinaja i Tačija. Haradinaj je, naime poručio da je 22. jul, dan kada je Međunarodni sud pravde, 2010. godine, proglasio da Deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom – jedan od najvažnijih datuma za državnost tzv. Kosova i da je ta odluka potvrdila temelje nezavisnosti, državnog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Tači kaže da je odluka Međunarodnog suda pravde od pre devet godina – najveća međunarodna pobeda Prištine, koja je, prema njegovim rečima, otvorila put Kosova u članstvo NATO-a, EU i UN-a.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 7°C

Sumaglica

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana