SL: U Briselu ne treba odbacivati nijednu temu razgovora Beta

Objavljeno: 25.07.2018. 18:16 Izmenjeno: 25.07.2018. 22:52

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić razgovarao je danas sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije o političko-bezbednosnoj situaciji, procesu dijaloga Beograda i Prištine i značaju koordiniranog delovanja sa vlastima u Beogradu.

 

Predstavnici Srpske liste, medju kojima su bili i Goran Rakić, Milan Radojičić, Nenad Rikalo, Srdjan Popović i Dalibor Jeftić, tokom susreta u Palati Srbija naveli su da u dijalogu Beograda i Prištine ne treba apriori odbacivati nijednu temu razgovora, i da rešenje treba tražiti uzimajući u obzir dugoročne interese Srbije i srpskog naroda u celini.

Djurić je, kako se navodi u saopštenju, ukazao ne potrebu koordinisanog delovanja vlasti u Beogradu i predstavnika Srpske liste u prištinskim institucijama, kako bi se u najvećoj meri osnažili politički i diplomatski kapaciteti za odbranu srpskih državnih i nacionalnih interesa.

Politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije pružili su punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije u nastojanjima da se problemi na Kosovu i Metohiji reše pronalaženjem kompromisnog rešenja, koje će biti garant opstanka i napretka srpskog naroda u pokrajini.

U delegaciji Srpske liste, koju je predvodio predsednik Goran Rakić, bili su politički predstavnici Srba sa juga, severa i centralnog dela Kosova i Metohije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 11°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 19°C
Min: 8°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana