SL: Pokušaj da se uticaj Srbije na KiM umanji Tanjug

Objavljeno: 16.05.2020. 15:56 Izmenjeno: 16.05.2020. 15:56

Srpska lista poručuje da nijednu srpsku porodicu u nevolji neće ostaviti na cedilu, a u kontekstu „slučaja“ samohrane majke Milice Apostolović ukazuje da je posredi pokušaj „nazovi nezavisnih“ medija da pronađu neku porodicu sa problemom kako bi bila „dokazana“ navodna nebriga Srbije za svoj narod na KiM.

Ti mediji, ističe se, vode propagandni rat sa ciljem da se uticaj Srbije istisne sa prostora Kosova i Metohije, kao i da se poljulja poverenje u SL, „kao realizatora srpskih državnih i nacionalnih interesa u pokrajini“.

„Najnoviji pokušaj te vrste je neprofesionalni odnos dopisnika Glasa Amerike sa KiM Budimira Ničića i prilog ovog medija o samohranoj majci Milici Apostolović iz Gojbulje, u kojem nije zadovoljeno osnovno pravilo objektivnog novinarstva, a to je da se i onome ko je apostrofiran kao krivac pruži mogućnost da iznese svoj stav i činjenice“, piše u saopštenju SL.

Kako se dodaje, Milica Apostolović je upravo na preporuku Kancelarije za KiM stupila u kontakt sa Privremenim organom opštine Kosovska Mitrovica, i bez ikakvih problema joj je garantovano da će joj lokalna vlast pronaći i platiti privremeni smeštaj dok se ne nađe neko trajno rešenje.

Milica, objašnjavaju, u međuvremenu nije podnela formalni zahtev koji je bio i jedini uslov da joj se pomoć odmah odobri, navodi se u saopštenju u kojem se ona poziva da to učini.

„Borba za njenu dobrobit i dobrobit njenog deteta, kao i svakog našeg sunarodnika u sličnoj nevolji, jeste upravo i razlog postojanja Srpske liste i srpskih lokalnih organa vlasti na KiM“, zaključuje se u saopštenju.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana