Skupština izabrala Slobodana Cvetkovića za ministra privrede tanjug

Objavljeno: 06.09.2023. 12:11 Izmenjeno: 06.09.2023. 12:16

Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma, Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije.

Poslanici Skupštine Srbije  su za novog ministra privede izabrali Slobodana Cvetkovića, koga je na tu funkciju predložila predsednica Vlade Ana Brnabić. O njegovom izboru poslanici su se izjašnjavali javnom prozivkom tokom koje su poslanici dela opozicije, kao i tokom jučerasnjeg skupštinskog zasedanja, neprestano zviždali i trubili praveći nesnosnu buku, čime su nastojali da, kako su najavili, blokiraju rad parlamenta. Za Cvetkovića je glasalo 148 poslanika, a dva su bila protiv. Nakon izbora Cvetković je položio zakletvu. Predsednica Vlade Ana Brnabić naglasila je da njen predlog nije slučajan, posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije EXPO 2027, a Cvetković, kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam, ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija. Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma, Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je premijerka i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja.

Novi ministar privrede, koji je položio zakletvu, rođen je u Novom Sadu 1974. godine, a karijeru je počeo na novosadskom Fakultetu za preduzetni menadžment, kao menadžer fakulteta „BK“ Univerziteta. Cvetković je bio direktor Javnog preduzeća „Sportski centar“ u Beočinu, a od 2004. do 2012. godine pomoćnik pokrajinskog sekretara za kulturu i javno informisanje u Vladi Vojvodine, kada je rukovodio Sektorom za informacione sisteme i elektronske medije. Od marta 2013. godine, radio je kao pomoćnik direktora za međunarodne komercijalne poslove Instituta za ratarstvo i povrtarstvo „NS seme“. Odlukom Vlade Srbije 31. jula 2014. godine imenovan je za člana Upravnog odbora Agencije za upravljanje lukama Srbije. U novembru 2014. godine, imenovan je za Generalnog direktora Novosadskog Sajma. Od 2007. godine član je i funkcioner Socijalističke partije Srbije. Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić naglasila je juče da njen predlog nije slučajan posebno kada se zna da nam predstoji organizacija velike manifestacije EXPO 2027, a Cvetković kao neko ko je dugo vodio Novosadski sajam ima veliko znanje i iskustvo u organizaciji velikih manifestacija. Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je ona i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja. Za vreme Cvetkovićevog desetogodišnjeg vođenja sajma Novosadski sajam se razvio u renomiranu kompaniju u oblasti sajamske industrije, rekla je ona i dodala da se na izloži EXPO očekuju izlagači iz više od 97 zemalja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana