Skupština izabrala Aleksandru Janković u Savet REM-a

Objavljeno: 03.03.2016. 21:48 Izmenjeno: 03.03.2016. 21:48

Skupština Srbije izabrala je danas Aleksandru Janković ispred crkava i verskih zajednica za člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, dok nijedom od predloženih kandidata ispred nadležnog odbora Skupštine Vojvodine nije dala podršku.

Pored Jankovićeve, kandidat ispred crkava i verskih zajednica bio je još Nenad Drašković, dok je nadležni odbor Skupštine Vojvodine kandidovao Vladimira Borovića i Sinišu Isakova, od kojih nijedan nije dobio podršku da zameni Gorana Karadžića u tom telu.

Janković će tako u Savetu REM-a zameniti vladiku Porfirija, kome je, kao i Karadžiću, mandat istekao sredinom februara.

Sa dnevnog reda sednice je skinuta lista kandidata koju su predložila nevladina udruženja čiji su ciljevi ostvarivanje slobode izražavanja i zaštite dece a na kojoj su za Savet REM-a bili predloženi Snežana Stojanović Plavšić i Milan Antonijević.

Usvojena je odluka o prestanku funkcije Ristivoju Đokiću članu Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, a za predsednika UO Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge izabran Dragan Kovačević, dok je za njegovog zamenika izabran Petar Stijović, a za članove Danka Martić, Vladimir Krstić, Dejan Marković.

 

LSV nezadovoljna sto za REM nisu prošli kandidati Vojvodine

Liga socijaldemokrata Vojvodine izrazila je danas nezadovoljstvo što u Skupštini Srbije nisu podržani kandidati za članove Saveta regulatornog tela za elektronske medije, koje su predložili Skupština AP Vojvodine i nevladine organizacije,

LSV smatra da to pokazuje odnos prema Vojvodini, koji ocenjuju kao skandalozan.

Ta odluka, naveo je LSV, pokazuje „odnos republičke vlasti prema Vojvodini, njenom parlamentu pa čak i ljudima, stručnjacima koje ona predlaže“.

 

 

DS zabrinut zbog neizbora kandidata Vojvodine za REM

Pokrajinski odbor DS uputio je danas oštar protest poslanicima SNS i izrazio zabrinutost zbog činjenice da nijedan od kandidata koga je predložio odbor za informisanje skupštine Vojvodine nije postao član saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM).

„Obor za informisanje skupštine Vojvodine predložio je doktora Vladimira Barovića i profesora Sinišu Isakova, koji, osim što ispunjavaju apsolutno sve kriterijume propisane zakonom, poseduju nesporne profesionalne i ljudske kvalitete i vrhunske rezultate u oblastima kojima se bave. Zabrinjava činjenica da su dva stručnjaka ostala bez podrške za članstvo u savetu REM, samo zbog toga što su iz Vojvodine, i samo zato što ih je predložio vojvođanski parlament, što predstavlja najgrublje kršenje Zakona koji ne predviđa mogućnost odbijanja predloga APV“, napominju vojvođanske demokrate.

U saopštenju se dodaje i da je ovakav odnos, kao i odnos narodnih poslanika, članova odbora za kulturu prema kandidatima koje su predložila nevladina udruženja, sraman je i nedopustiv.

„Podsećamo, upravo su poslanici Srpske napredne stranke uputili zahtev da se iz procedure povuče predlog o izboru predstavnika nevladinog sektora u savet REM-a. Čitav proces jedan je od najsramnijih primera kršenja Ustava i Zakona, bahatosti i nepoštovanja institucija. Na koncu, jedina kandidatkinja koja je izabrana, izjavila je da će joj uzor biti upravo Aleksandar Vučić“, ističu dalje vojvođanske demokrate.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana