Skupovi Srba u Severnoj Mitrovici i Gračanici tanjug

Objavljeno: 27.06.2023. 09:57 Izmenjeno: 27.06.2023. 16:27

Više hiljada Srba sa severa Kosova i Metohije, kao i iz srpskih sredina južno od Ibra, danas će se okupiti na velikim Vidovdanskim skupovima. Južno od Ibra, na skupu u Gračanici, biće prisutni i Srbi iz Štrpca i kosovskog Pomoravlja, kao i iz centralnog dela pokrajine. Skup Srba na severu Kosova i Metohije biće održan […]

Više hiljada Srba sa severa Kosova i Metohije, kao i iz srpskih sredina južno od Ibra, danas će se okupiti na velikim Vidovdanskim skupovima. Južno od Ibra, na skupu u Gračanici, biće prisutni i Srbi iz Štrpca i kosovskog Pomoravlja, kao i iz centralnog dela pokrajine. Skup Srba na severu Kosova i Metohije biće održan u Severnoj Mitrovici.

Na velikim Vidovdanskim skupovima u Severnoj Mitrovici i Gračanici biće pročitana Vidovdanska deklaracija srpskog naroda, a Srbi će još jednom poslati svoje jasne poruke.

Srbi sa severa već mesec dana mirno protestuju u Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku nezadovoljni okupiranjem opštinskih objekata od strane specijanih jedinica Kosovske policije i dovođenjam Albanskih gradonačelnika.

Takođe, u proteklom periodu u Severnoj Mitrovici su organizovani skupovi podrške uhapšenim Srbima, kao i u Gračanici i Ranilugu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana