Školarci Beograda uživali u igri i druženju sa glumcima

Objavljeno: 06.06.2023. 22:06 Izmenjeno: 06.06.2023. 22:06

Uspešno organizovano Prvenstvo beogradskih školaraca u igri „Između dve vatre“

Beogradska asocijacija za školski sport nastavila je sa serijom aktivnosti. Na red su došli završni dueli osnovaca (četvrti razredi osnovnih škola) u igri Između dve vatre. Učestvovalo je 12 škola, a timovi su bili podjednako sastavljeni od dečaka i devojčica. Igralo se po grupama i posle sjajnih mečeva usledilo je polufinale.

Na kraju OŠ ,,Lazar Savatić,, u finalu je slavila protiv OŠ ,,Sanja Marinković iz Zemuna, osvojivši zlatnu medalju. Bronzana medalja pripala je dečacima i devojčicama iz Osnovne škole Karađorđe sa Voždovca, pobedom nad OŠ 1300 kaplara sa Zvezdare.

Završne mečeve pratili su poznati glumci Isidora Građanin i Slaviša Čurović, koji su zajedno sa legendom atletike dr Danetom Koricom delili medalje.

Mečeve su gledali i Nikola Penić (gradski sekretar za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS), Vuk Bjelanac (član UO) i drugi.

Treba reći da programe Beogradske asocijacije za školski sport podržava Grad Beograd, preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Takmičenja se održavaju u 16 sportova i učešće je potpuno besplatno za decu sportiste.

– Kada vidite da deca uživaju u sportu, kada vidite osmehe, zaista nema lepšeg osećaja. Bravo za sve klince. Igra između dve vatre je omiljena u školama širom Srbije. Hvala i Gradu Beogradu koji pomaže naše programe, gde školarci sportisti uživaju tokom školske godine u raznim sportovima ali i drugim dešavanjima koje Beogradska asocijacija za školski sport organizuje – istakao je Nemanja Radović, predsednik BAŠS.

Kako nas je obavestio Slobodan Đurić, generalni sekretar asocijacije, tokom letnjeg raspusta neće biti pauze u aktivnostima. U planu su edukacije o sprečavanju nasilja i o bezbednosti dece na internetu, besplatni programi sporta u nekoliko beogradskih opština i akcija edukacije školaraca u saradnji sa Udruženjem sportskih novinara Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana