Škola za dizajn poklanja mural osnovcima povodom Dana mira Beoinfo

Objavljeno: 21.09.2016. 19:36 Izmenjeno: 21.09.2016. 19:36

Povodom Međunarodnog dana mira, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović, posetila je beogradsku „Školu za dizajn” i tom prilikom se sastala sa direktorkom škole Jelenom Medaković.

Kao inicijator unapređenja saradnje, Andrea Radulović je predložila da učenici ove kreativne strukovne škole urade mural u jednoj od osnovnih škola na teritoriji grada Beograda, a na temu Međunarodnog dana mira.

– Veoma je važno da učenike motivišemo i omogućimo im uslove da razvijaju svoj talenat i primenjuju znanje koje stiču u strukovnim školama. Grad je tu da pomogne učenicima Beograda u praktičnoj primeni znanja kroz razne programe i projekte, i time ih ohrabri i dodatno motiviše za dalje učenje i rad. – istakla je Radulovićeva i naglasila da je osnovni zadatak Grada Beograda da mladima stvara bolje uslove i okolnosti za kreativni razvoj, a samim tim i bolju budućnost.

Ona je takođe navela da će Grad Beograd nastojati da ovakvu praksu proširi i na ostale srednje strukovne škole u Beogradu, kako bi se svi učenici dodatno motivisali.

Prema rečima Jelene Medaković, direktorke škole, novembar mesec je predviđen za blok-nastavu, pa je na sastanku dogovoreno da đaci, tokom celog meseca jednom nedeljno,  obilaze objekte od važnosti za arhitekturu grada Beograda, kao i projekte u nastajanju, kako bi svojim idejama i angažmanom u školi doprineli urbanističkom razvoju svih delova Grada.

Na sastanku su otvorene i mnoge teme kojima bi se nastavila uspešna saradnja Grada i Škole za dizajn, čime bi se nesumnjivo razvijao potencijal Beograda kao kulturne riznice, i đaka koji pored dara, kreativnosti i novih ideja mogu praktično da primene stečeno znanje u školi. Ovakvom saradnjom Grada i Škole za dizajn, učenicima se pruža dobra perspektiva i  motivacija da ostanu u svom gradu i doprinose njegovom razvoju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slab sneg

Trenutna temperatura 1°C

Slab sneg

Nedelja
Oblačno

Max: 3°C
Min: 1°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana