Skandalozan dokumentarac kojim Albanci pokušavaju da prisvoje srpske svetinje Studio B

Objavljeno: 09.06.2020. 13:43 Izmenjeno: 09.06.2020. 19:53

Skandalozan dokumentarac kojim Albanci pokušavaju da prisvoje srpske svetinje na Kosovu i Metohij, samo je još jedan korak u namerama da našu celokupnu duhovnu tradiciju prekroje kao svoju.

Film koji je prikazao najlepše srpske svetinje i predstavio ih kao albanske, nije samo lažan i zlonameran, ističe direktor Filmskih novosti Vladimir Tomčić, već se u njemu bezočno falsifikuju istorijske činjenice. Na sve te laži, naša produkcija pravi serijal, koji će na najbolji način pokazati istinu i pomoći da me izgubimo ono što je naše.

Dokumentarni film u kojem Albanci, sve srpske svetinje lažno proglašavaju svojim, prikazan je na albanskom kanalu koji se vidi i na Kosovu i Metohiji i u Severnoj Makedoniji. Time je, ističe direktor Filmskih novosti Vladimir Tomčić, srpsko nasledje na Kosovu i Metohiji u velikoj meri ugroženo.

Koliko je ova priča neistinita, objašnjava Tomčić, pokazuje i činjenica da je na desetine, baš tih svetinja koje  prisvajaju, uništili pripadnici i simpatizeri OVK.

Ono što objedinjuje naš narod na Kosovu i Metohiji je veza sa Srbijom i Srpskom pravoslavnom crkvom, navodi Tomčić, a kako bisмо sačuvali našu kulturnu baštinu, važno je da je predstavimo na najbolji način.

Serijal je titlovan na 6 jezika, uključujući i albanski, objašnjava direktor Filmskih novosti i poručuje da je ovo najbolji način naše borbe za istinu, kao i obnova i održavanje manastira na Kosovu i Metohiji u čemu, kako kaže, moramo svi da učestvujemo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana