Situacija sa migrantima – stabilna Pink, Tanjug

Objavljeno: 13.08.2016. 10:54 Izmenjeno: 13.08.2016. 15:26

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da za sada nema pokazatelja koji ukazuju da se može očekivati veliki priliv migranata u Srbiju ističući da je bezbednosna situacija u zemlji stabilna.

 

„Nemamo indikatore koji kažu da će desetine, ili stotine ljudi naglo krenuti ka ovamo. Ali mi uvek nastojimo da budemo oprezni i razmišljamo o svim mogućim scenarijama“, rekao je Stefanović na TV Pink.

Srbija je, kako kaže, spremna da sarađuje sa svim policijama u Evropi i doprinese očuvanju stabilnosti i mira.

Stefanović je dodao da je juče tokom posete delegacije Srbije Austriji, na čelu sa premijerom Vučićem, dogovoreno da jedan deo austrijskih policajaca bude raspoređen na srpsko-makedonskoj granici.

„Mi smo spremni da radimo na tome da evropsko rešenje bude ono koje će prihvatiti Srbija, i ono na čemu insistiramo je da nam se kaže šta je to što Evropa predviđa jer svi smo svesni da nekontrolisan i neograničen priliv migranata u Evropu nije održiv“, rekao je Stefanović.

Srbija je kako kaže, spremna da ne dozvoli bilo kakav masovan i ilegalan prelazak naših granica, kao i da učestvuje u čuvanju granica Evrope.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji u zemlji , Stefanović je rekao da u Srbiji sve službe kordinirano deluju i rade danonoćno na kontroli lica koja bi eventulano mogla biti potencijalna pretnja.

„Veoma pažljivo i posvećeno pratimo kretanje svakog ko može da ugrozi bezbednost zemlje. Građani Srbije su bezbedni i sada ne raspolažemo bilo kakvom informacijom koja ukazuje da smo neposredna meta, ali preduzimamo mere i imamo u vidu različite scenarije kako ne bi bili meta nekog terorističkog napada kakvi su se dešavali u evropskim prestonicama u prethodnom periodu“, rekao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana