Sistem za parkiranje na otvorenom sa senzorima Studio B

Objavljeno: 22.04.2016. 11:21 Izmenjeno: 22.04.2016. 11:21

Sistem za parkiranje na otvorenom sa senzorima na Vračaru od danas radi

 

Od danas vozači koji žele da parkiraju na prostoru između Beogradske, Makenzijeve, Krunske i Kursuline ulice na svakoj raskrsnici moći da na informacionim tablama vide koliko ima slobodnih parking mesta u ulicama u koje mogu da skrenu.

Na Vračaru je postavljeno 850 senzora, a plan je da se u narednoj godini nabavi 5.500 senzora, čime će biti pokriveni drugi delovi Vračara, ali i Starog grada i Savskog venca.

Direktor JKP „Parking-servis” Andrija Čupković istakao je da senzori, koji su utisnuti u asfalt na svakom parking mestu, šalju informaciju o popunjenosti tog mesta i ona se prikazuje na info-tablama, koje se nalaze na početku ulice u kojoj su ugrađeni senzori.

– Želim da izrazim posebnu zahvalnost građanima Vračara na strpljenju dok je trajala ugradnja senzora, jer su sarađivali sa našim ekipama i kada je bilo neophodno izmeštanje automobila. Uz pomoć ovog sistema oni više ne moraju da kruže u potrazi za slobodnim parking mestom, već mogu tačno da vide u kojoj ulici ima slobodnih mesta, krenu tim putem i uštede vreme. Na taj način smanjujemo i emisiju štetnih gasova. A naš plan je da u narednih nekoliko godina na Vračaru izgradimo još 2.500 parking mesta – rekao je Čupković i dodao da se ovakvim projektima građanima pokazuje gde je uložen novac kojim svakodnevno plaćaju parkiranje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Umerena kiša

Trenutna temperatura 10°C

Umerena kiša

Subota
Pretežno sunčano

Max: 18°C
Min: 8°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana