„Sistem narukvica“ će upozoravati žrtve i pozivati policiju Studio B

DruštvoDrustvo Pocetna 25. 11. 2019. 17:31:53

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da će uvođenje sistema narukvica za žrtve i počinioce porodičnog nasilja omogućiti hitno reagovanje policije, kao i da se žrtva pravovremeno upozori da se u njenoj blizini nalazi osoba kojoj je izrečena hitna mera.

On je povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama prisustvovao potpisivanju dopunjenog dokumenta „Unapređenje bezbednosti žena u Srbiji”, koji se odnosi na uvođenje nove preventivne mere u borbi protiv nasilja u porodici.

„Ostvarili smo izvestan napredak u borbi protiv nasilja, ali ne mogu da kažem da sam zadovoljan, jer i pored svih mera koje su preduzete, nažalost, u Srbiji i dalje veliki broj žena zbog straha, ekonomskih posledica, osećaja stida i sramote ne prijavljuje nasilje. Moramo da ohrabrimo i osnažimo žene, ali i sve druge ljude u njihovom okruženju da nasilje prijave i time zaštite i sebe i svoju decu“, kaže Stefanović i podseća da je u okviru MUP-a otvorena besplatna telefonska linija 0800100 600 na koju se nasilje može prijaviti potpuno anonimno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 3°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana