Siniša Mali:Beograd stabilan, nisam verovao da ćemo ovoliko postići Studio B

Objavljeno: 29.12.2017. 22:12 Izmenjeno: 31.12.2017. 09:57

Za ove tri i po godine uspeli smo da potpuno preokremo situaciju u Beogradu i on više nije visoko zaduženi grad, već grad sa rekordnim brojem gradilišta i turista, u kome se oseća mnogo više optimizma nego ranije, rekao je gradonačelnik Siniša Mali gostujući u emisiji Panorama Studija B.

Beograd danas sija kao Paris, dok je u vreme Dragana Đilasa i Aleksandra Šapića bio prljav, siv i zadužen grad, kaže gradonačelnik. On kaže da mu je najveći san izgradnja metroa i najavljuje da će ona početi 2020.

„Kada sam preuzeo dužnost gradonačelnika nisam verovao da ćemo ovoliko postići“, ističe gradonačelnik Siniša Mali. Kako kaže, poslušao je savet Aleksandra Vučića koji mu je rekao da se koncentriše na konkretne probleme građana i to i radi. „Nisam razmišljao kao političar već samo kako što pre da preokrenemo stvari“, kaže gradonačelnik.

Siniša Mali ističe da je najviše ponosan na smanjenje dugova i pokretanje projekta Beograda na vodi, za koga kaže da je ispunjenje višedecenijskog sna Beograđana i u čije zgrade će se u aprilu useliti prvi stanari. Upravo njega ističe kako se bori za svako radno mesto, jer na njegovom gradilištu radi 700 radnika.  „Nastavićemo da se borimo za svako radno mesto, jer samo tako možemo da zaposlimo ljude“, kaže gradonačelnik.

Gradonačelnik kaže da gradsku vlast napadaju jer su vratili dugove prethodne vlasti i imaju konkretne rezultate, da se ne sme dozvoliti povratak u prošlost, u vreme Đilasa i Šapića, kada su, kako tvrdi, vladali tajkuni koji su opljačkali grad za dve i po milijarde evra. „Oni su zajedno sa Miškovićem sami sebi bili cilj i svrha“, rekao je Mali.

sinisa-mali-panorama2-2912

Govoreći o opštini Novi Beograd, Siniša Mali  kaže da ima dovoljno novca u toj opštini, ali da je problem u tome kako se on troši. „Mi nikada nismo više uložili u Novi Beograd, radili smo Bulevar koji povezuje Požešku i Tošin bunar, park Ušće, pet teretana na otvorenom“, kaže Mali. On se posebno osvrnuo na izveštaju budžetske inspekcije prema kome se vidi da velike količine novca idu u nevladine organizacije.

sinisa-mali-panorama-2912

Srpsku prestonicu sledeće godine čekaju novi projekti. U naredna tri meseca polažemo kamen temeljac za novu autobusku stanicu u Bloku 42, kao i kamen temeljac za Belgrejd skajlajn, najavio je Mali. On ističe da se jedan od njegovih snova za Beograd ostvaruje i to je Beograd na vodi, dok je drugi metro.

Gradonačelnik ove godine očekuje rekordan broj turista u srpskoj prestonici, i veruje da će oni doneti između 700 i 800 miliona evra prihoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana