Mali: Svakoj porodilji po 10.000 dinara Beoinfo

Objavljeno: 17.05.2017. 12:43 Izmenjeno: 18.05.2017. 11:25

Prioriteti Grada Beograda su socijalna zaštita i briga o onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. Trudnice, porodilje, samohrani roditelji, deca i starija lica su u našem fokusu i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju – rekao gradonačelnik Siniša Mali u intervjuu Blicu.

Sve porodilje koje imaju prebivalište na teritoriji grada Beograda godinu dana pre rođenja deteta, ubuduće će dobijati jednokratnu pomoć u iznosu od 10.000 dinara, rekao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

– Prioriteti Grada Beograda su socijalna zaštita i briga o onima kojima su pomoć i podrška najpotrebniji. Trudnice, porodilje, samohrani roditelji, deca i starija lica su u našem fokusu i na sve načine se trudimo da im pomognemo i proširimo obim prava koja uživaju  – rekao je gradonačelnik za Blic.

Prema njegovim rečima, ova odluka biće predložena na sledećoj sednici Skupštine grada, nakon rebalansa budžeta.

– Grad smo finansijski stabilizovali, vratili smo sva zatečena dugovanja prema trudnicama, porodiljama i socijalno ugroženim grupama koje nam je ostavila prethodna gradska vlast, a koja su iznosila više od 500 miliona dinara. Danas se nijedan dan ne kasni sa tim obavezama, i sada, čim se pojavila mogućnost, isplaćujemo novu pomoć – objasnio je gradonačelnik.

Čelnici prestonice razmatraju i druge vidove pomoći.

– Jedan od prioriteta su svakako i samohrani roditelji koji su socijalno ugroženi i kojima je potrebna pomoć. Cilj nam je da uvedemo i određene oblike pomoći za njih. Ovim merama pokazujemo da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a sve zahvaljujući štednji i fiskalnoj konsolidaciji gradskog budžeta – naglasio je gradonačelnik.

Nisu zaboravljeni ni oni najstariji.

– Broj klubova za najstarije povećava se svake godine, a danas ih je 25. Za protekle dve godine otvoreno je njih pet, dva su kompletno renovirana pa penzioneri sa opština Barajevo, Zvezdara, Zemun i Rakovica imaju prvi put takve objekte. Do kraja godine biće otvorena još dva nova kluba – rekao je Mali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana