Siniša Mali se sastao sa novom ambasadorkom Izraela Beoinfo

Objavljeno: 07.10.2016. 14:50 Izmenjeno: 07.10.2016. 14:56

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primio je u Starom dvoru u kurtoaznu posetu ambasadorku Izraela u Srbiji Alonu Fišer Kam, sa kojom je razgovarao o velikim projektima koje sprovodi Grad Beograd, kao i o Konferenciji gradonačelnika u Izraelu na kojoj će učestvovati.

Gradonačelnik je upoznao ambasadorku sa infrastrukturnim projektima koje sprovodi Grad Beograd, sa naglaskom na projekte koji se tiču izgradnje postrojenja za preradu otpadnih voda, podzemnih garaža i metroa.

Ambasadroka je posebno pokazala interesovanje za prostor Starog sajmišta, gde će biti napravljen Memorijalni kompleks u znak sećanja na žrtve holokausta. Takođe, s obzirom na to da izraelski investitori dosta ulažu u tržište nekretnina u Beogradu, ambasadorka je pokazala interesovanje i za ovu oblast. Gradonačelnik je naglasio da Beograd ima otvorena vrata za investitore, kao i da je srpska prestonica trenutno najveće gradilište u ovom delu Evrope.

Tema razgovora bila je i Konferencija gradonačelnika koja će u novembru biti održana u Tel Avivu, a na kojoj će učestvovati i gradonačelnik Siniša Mali. Sagovornici su se složili da će to biti dobra prilika za razmenu iskustava dva grada. Takođe, na sastanku je bilo reči i o tome da se potvrdi sporazum koji Beograd ima sa Tel Avivom iz 1990. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana