Sin heroja sa Košara operisan, predsednik ispunio obećanje Tanjug

Objavljeno: 02.08.2019. 15:04 Izmenjeno: 03.08.2019. 15:12

Sin heroja sa Košara Lazar Milutinović iz Jagodine, za čiju je operaciju novac počelo da sakuplja Udruženje veterana 63. padobranske brigade, uspešno je operisan u Tiršovoj i danas može da stane na noge.

Operaciju do koje je došlo i zahvaljujući pomoći predsednika Srbije Aleksandra Vučića obavio je ruski specijalista ortopedske hirurgije Dimitrije Popkov.

Predsednik se priključio akciji Udruženja veterana, koja je organizovala i niz humanitarnih akcija, nakon čega je ipak za operaciju nedostajalo 7.000 evra.

Kako mediji prenose, predsednik je nakon što je pročitao o sudbini mladića iz Jagodine, čiji je otac Vladan jedan od heroja sa Košara, preminuo od moždane aneurizme 2015. godine, obećao da ce sve troškove operacije i rehabilitacije, preuzeti lično.

Lazar je roden u šestom mesecu, zbog kvara inkubatora Lazar ostao je bez kiseonika, što mu je oštetilo centralni nervni sistem i dovelo do cerebralne paralize.

Imao je deformitete oba stopala, kontrakture zglobova kolena i dislokaciju obe čašice.

„Kao da sam se u 28. godini ponovo rodio. Mogu da zamišljam šta ću sve da radim kad stanem na noge“, rekao je Lazar.

Lazar je dodao da zna da operacija nije čarobni štapić i da će morati u cilju poptune rehabilitacije morati mnogo da vežba.

„To mi neće biti teško, jer je doktor rešio da me operiše i zbog toga što sam puno vežbao. Uz to, cena operacije je sa 30.000 evra smanjena na 12.000“, rekao je Lazar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana