„Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova” Beoinfo

Objavljeno: 15.06.2018. 16:42 Izmenjeno: 15.06.2018. 14:44

Muzej afričke umetnosti, uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu, tokom letnjeg raspusta organizuje besplatan program za srednjoškolce pod nazivom „Simboli u afričkoj umetnosti – kreativne radionice i izložba radova”.

 

 

Zainteresovani učenici se mogu opredeliti da pohađaju kurs u jednom od tri termina: prva grupa od 25. do 29. juna, druga grupa od 23. do 27. jula ili treća grupa od 27. do 31. avgusta.

Broj učesnika je ograničen na 20 po grupi i zato je potrebno prijaviti se na vreme. U okviru svakog od tri petodnevna mini-kursa, učesnici će se na uvodnom predavanju kustosa upoznati sa temama koje će potom obrađivati na radionicama. Programom su predviđene tri teme i tri likovne tehnike uz pomoć kojih će kreirati samostalne likovne radove. Nakon završetka programa, u prostorijama Muzeja afričke umetnosti održaće se izložba, a najuspešniji radovi biće nagrađeni.

Svaka grupa će u kontinuitetu od pet radnih dana (od ponedeljka do petka) u četvoročasovnim terminima (od 10 do 14 časova), uz uvodno predavanje i kroz praktičan rad ovladati različitim tehnikama (grafika, šivenje i vez, izrada nakita). Završni deo programa održaće se 1. septembra kada će polaznici, uz pomoć kustosa, kreirati izložbu svojih radova, a svečano otvaranje izložbe, dodela potvrda i nagrada za najuspešnije radove održaće se 2. septembra u 14 časova.

Radionice vode Milica Josimov, vajar, i Marija Miloš, kustos. Prijavljivanje je obavezno slanjem prijave na: africanmuseum@gmail.com sa sledećim podacima: ime, prezime, godina rođenja, kontakt telefon i izabrani termin kursa (od 25. do 29. juna; od 23. do 27. jula ili od 27. do 31. avgusta).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana