Simboli Beograda u bojama Italije, Kine, Španije, Irana i Francuske   Beoinfo

Objavljeno: 18.03.2020. 16:33 Izmenjeno: 18.03.2020. 16:33

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović najavio je  da će Grad Beograd u znak solidarnosti i podrške prijateljskim narodima gradske simbole obeležiti u bojama zastava Italije, Kine, Španije, Irana i Francuske.

Kako je u izjavi za Beoinfo istakao Mladenović, na ovaj simboličan način pruža se podrška ljudima koji se bore sa virusom korona, ali i zahvalnost Kini za svu pomoć koju nam pruža.

– Planirano je da se nekoliko objekata, kao što su Palata Albanija, Most na Adi, Most Gazela, Brankov most, Novi železnički most i Narodna skupština obeleže u bojama italijanske zastave 19. i 20. marta. U znak zahvalnosti narodu Kine, za svu podršku i pomoć koju nam pruža svih ovih godina, ali i u ovim teškim trenucima, ista zdanja obeležiće se nacionalnim bojama Kine 21. i 22. marta. Nastavićemo sa ovakvom simboličnom podrškom narodu Španije 23. i 24. marta, narodu Irana 25. i 26. marta i narodu Francuske 27. i 28. marta – naveo je Mladenović.

Poruka ove simbolike, dodao je Mladenović, jeste da nema predaje i da svi zajedno možemo da pobedimo pošast koja je zadesila čitav svet.

O ovoj simboličnoj akciji Grada Beograda staraće se Javno komunalno preduzeće „Javno osvetljenje”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana