Svih 13 hrvatskih navijača priznalo krivicu Tanjug

Objavljeno: 09.08.2018. 16:31 Izmenjeno: 10.08.2018. 12:43

I preostalih sedam hrvatskih navijača “Torcide“ nagodili su se danas sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.Šestorica navijača su isti sporazum zaključila u sredu i već su proterani iz Srbije.

 

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovacević rekla je za Tanjug da je sud potvdio i današnji sporazum prema kojem su sedmorica okrivljenih osuđeni na uslovne kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru proterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Oni bi u toku popodneva trebalo da budu proterani iz Srbije, odnosno deportovani u Hrvatsku.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su bili zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog „Hajduka“ koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, a sedam njih je uložilo žalbu do sada

Takođe Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

Do ovog incidenta je došlo kada su navijači splitskog Hajduka prenuli na utakmicu u Bugaraku, mada su uhapšeni dan kasnije prilikom povratka kroz Srbiju.

Interesantno je da “Hajduk” iz Splita sledećeg četvrtka igra u Bukureštu sa “Steauom” pa ostaje da se vidi kojim će putem ovog puta navijači proći i kako će se ponašati.

Šest hrvatskih huligana zaključilo sporazum sa tužilaštvom

Šestorica od 13 hrvatskih navijača „Torcide“ nagodili su se sa Drugim osnovnim tužilaštvom i priznali krivicu za tešku krađu na benzinskoj pumpi u Vrčinu prošle sedmice, za uslovne kazne zatvora i proterivanje iz Srbije.

Sporazum o priznanju krivičnog dela između šestorice okrivljenih i Drugog odnosnog tužilaštva u Beogradu, potvrdio je sud i oni su već proterani iz Srbije.

Portparol Drugog osnovnog suda Irina Kovacević rekla je Tanjugu da je sud potvrdio sporazum prema kojem su okrivljeni osuđeni na uslovne kazne od šest meseci zatvora sa rokom provere od dve godine i meru priterivanja stranaca iz zemlje od tri godine.

Ona je navela da je sporazum zaključen u sredu i da su okrivljeni već proterani iz Srbije.

Ostalih sedam navijača „Torcide“ koji se terete za krivično delo teška krađa još se nalaze u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, koji im je određen u nedelju zbog opasnosti od bekstva.

Ovih 13 navijača su prošlog petka bili oslobođeni u prekršajnom potupku za kršenje Zakona o javnom redu i miru, ali su zadržani zbog sumnje da su izvršili krivično delo, pa je slučaj protiv njih preuzelo tužilaštvo.

Što se tiče drugih 14 navijača splitskog „Hajduka“, koji su u petak bili privedeni zbog krađe iz prodavnice na benzinskoj pumpi u Vrčinu i ispisivanju ustaških grafita, njih je sudija za prekršaje u Beogradu osudio u petak na po 15 dana zatvora.

Oni su osuđeni za prekršaj, i odmah su prebaceni u zatvor u Padinsku Skelu na izdržavanje kazne, mada imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu.

Takođe, Prekršajni sud u Nišu osudio je tri navijača na novčane kazne od po 20.000 dinara, jer su kod njih su pronadene baklje, metalne i drvene palice i sekire.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana