Šešelj: Neću putem video linka pratiti izricanje presude

Objavljeno: 17.03.2016. 13:31 Izmenjeno: 17.03.2016. 13:31

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da neće putem video linka gledati kada mu Haški tribunal bude izricao presudu 31. marta.

„Neću pratiti ni preko video linka izricanje presude“, rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da je obaveza Radio-televizije Srbije da javno prenosi „početak završetka“ njegovog sudjenja.

Haški tribunal odlučio je juče da Šešelju izrekne presudu u njegovom odsustvu. Raspravno veće Tribunala ostavilo je Šešelju mogućnost da izricanje presude prati preko video veze iz Beograda, a o tome želi li ili ne da prati izricanje presude, trebalo bi da izvesti Tribunal do 22. marta.

Šešelj je rekao da ga presuda Haškog tribunala uopšte ne interesuje, da je već pobedio Hag sa 10:0 i da njegovu pobedu ništa ne može da omalovaži.

On je najavio da će se žaliti na presudu Haškog tribunala kakva god da bude bila.

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, 1991-93. Tužilaštvo je, u završnoj reči, tražilo da bude osudjen na 28 godina zatvora, a Šešelj, koji se branio sam, da bude oslobodjen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 15°C

Oblačno

Nedelja
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana