Selaković: Stop nasilju, osnažimo žene tanjug

Objavljeno: 25.11.2022. 15:21 Izmenjeno: 25.11.2022. 15:22

Ministar je istakao da će se nastaviti sa osnaživanjem žena u budućnosti, jer je to, kaže, civilizacijska tekovina kojoj stranka teži

foto tanjug

 

Žene su neretko mnogo sposobnije, čvršće i jače od muškaraca, poručio je član Predsedništva SNS Nikola Selaković, navodeći da se Srbija nalazi u vrhu evropskih zemalja kada je reč o procentu zastupljenosti žena u parlamentu, vladi i drugim državnim istitucijama.

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Selaković i članovi Gradskog odbora te stanke delili su građanima flajere sa porukom „Stop nasilju – osnažimo žene!“.

On je naveo da SNS u svom programu i ideji promene Srbije na bolje, posebnu pažnju poklanja ženama, te da flajeri imaju cilj da skrenu pažnju javnosti na značaj poštovanja žene, kao jednake i ravnopravne muskarcu.

„Žene su neretko i mnogo sposobnije, čvršće i jače od muškaraca“, kazao je Selaković u centru Beograda.

Naveo je su pored Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, preduzeti važni koraci koji su pomogli u osnaživanju žena, poput otvaranja radnih mesta koja su omogućila ženama da prihoduju u svojoj porodici, da postanu i ekonomski snažnije i nezavisnije.

Selaković je naveo da se Srbija nalazi u samom vrhu evropskih zemalja kada je reč o procentu njihove zastupljenosti u parlamentu, vladi i drugim državnim istitucijama.

„Taj primer koji je upravo u političkoj sceni Srbije građanima pružila SNS na čelu sa predsednikom Vučićem, omogućio je da se žene osnažuju na svakom polju delovanja, kako u političkom, javnom životu, tako i u ekonomiji“, naveo je Selaković.

Istakao je da će se nastaviti sa osnaživanjem žena u budućnosti, jer je to, kaže, civilizacijska tekovina kojoj stranka teži i dodao da je poruka na flajeru „Stop nasilju – osnažimo žene!“ jedno od načela i ideja vodilja u radu SNS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana