Šekspir na Jutjub kanalu Narodnog pozorišta u Beogradu Tanjug

Objavljeno: 27.04.2020. 12:47 Izmenjeno: 27.04.2020. 12:47

Narodno pozorište u Beogradu je od uvođenja vanrednog stanja ostalo verno svojoj publici i prvo počelo da prikazuje predstave strimingom na svom Jutjub kanalu, a sa novim iskustvom prava nacionalnog teatra odlučila je da od 30. aprila do 6. maja 2020. godine, prikaže dela velikog Viljema Šekspira, najavljeno je iz nacionalnog teatra.

Kako su predstave koje će se prikazivati arhivski snimci, a neke su igrane u Narodnom pozorištu pre mnogo godina, publika će imati priliku da se seti nekih antologijskih predstava.

Na Instagramu su predstave „Ukroćena goropad“ u režiji Vladimira Jevtovića, u kojoj su se prvi put na Velikoj sceni pojavili sadašnje zvezde Narodnog pozorišta Nataša Ninković, Nela Mihailović, Boris Pingović i Nebojša Dugalić.

Publika će imati prilike da vidi legendarnog Mikija Manojlovića i njegovog „Ričarda III“ u istoimenoj predstavi u režiji Vide Ognjenović ali i novu verziju istog naslova sa Igorom Ðorđevićem, u režiji Snežane Trišić…

Zatim, najveličanstveniju i najdublju tragediju „Hamlet“, sa Slobodanom Beštićem u naslovnoj ulozi, u režiji Ivane Vujić, a posebno „Henrija VI“ u režiji Nikite Milivojevića posle velikog uspeha na kulturnoj olimpijadi u Londonu gde je osvojio englesku publiku.

Šekspirova drama „Romeo i Julija“ inspirisala je Sergej Prokofjeva da napiše balet, a Dimirtija Parlića da uradi koreografiju u kojoj će igrači ispuniti Veronu i doživeti u njoj svoju veliku ljubav lepotom svojih pokreta i muzike.

Veliki kompozitor Ðuzepe Verdi, našao je svoju inspiraciju u drami „Otelo“ i napisao muziku za spektakularnu operu, emotivnu i punu predivnih arija, koju je režirao Paolo Bajoko, a diriguje Ana Zorana Brajović.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana