Šefovi diplomatije Grčke i Kipra sa Selakovićem obišli Hram Tanjug

Objavljeno: 05.04.2021. 18:35 Izmenjeno: 05.04.2021. 18:35

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sa šefovima diplomatije Grčke Nikolasom Dendijasom i Kipra Nikosom Hristodulidisom obišao je Hram svetog Save i upoznao ih sa detaljima gradnje i unatrašnjim izgledom najvećeg pravoslavnog hrama na Balkanu.

Visoku delegaciju primili su predstavnici SPC-a, a grčki i kiparski gosti su već na ulasku pokazali interesovanje za svaki detalj u Hramu.

Selaković i predstavnici SPC upoznali su članove delegacije sa istorijiatom izgradnje hrama i radovima koji su u toku u severnom delu hrama, a

visoki gosti iz Grčke i Kipra imali su priliku da vidi i ikonu čuvenih srpskih svetiteljki sv.kneginje Milice, sv. Anastasije i sv. Angeline urađenu u mozaiku, ali i ikonu sv. Spiridona čuvenog grčkog svetitelja.

Ministri diplomatije nisu krili oduševljenje mozaikom koji se prostire na površini od 15.000 kvadratnih metara, a ministar Dendijas je utiske prokementarisao rečima da je oduševljen i da hram a posebno mozaik izgledaju spektakularno.

Na kraju posete hramu , predstavnici SPC darovali su goste, na čemu se posebno zahvalio ministar spoljnih poslova Kipra Nikos Hristodulidis.

Nakon posete Hramu delegacija se uputila u nekadašnji PKB, kompaniju „Al Dahra“ u Padinskoj Skeli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana