Cilj Vlade održanje trenda rasta srpske privrede Studio B

Objavljeno: 20.04.2017. 16:32 Izmenjeno: 21.04.2017. 08:55

Rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) od 2,8 odsto je dobra osnova za dalje korake koje će Vlada Srbije preduzeti, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić na tematskoj sednici vlade na kojoj su bili i predstavnici Svetske banke.

foto Tanjug

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Vlade, Vučić istakao je da je ovo izuzetno bitna tema za Srbiju. Cilj Vlade Srbije je da održi trend rasta srpske privrede i da sa planiranih 3,0 odsto za 2017. godinu, dostigne rast od 3,5 procenata BDP-a u 2018. godini, što je u skladu sa prognozama Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, rečeno je na sednici, a  navodi se u saopštenju.

Vučić: Nisam zadovoljan rastom od tri odsto

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da nije zadovoljan rastom od tri odsto, jer je Srbiji potreban rast od veći od četiri, pet odsto kako bismo pristizali zemlje Evropske unije.

Vučić je, odgovarajući na pitanja na konferenciji za novinare, rekao i da je državna kasa pod „punom kontrolom“ državnih organa i da protesti ne mogu da je ugroze ni na koji način.

„Zauzimanje državne kase, niko ništa ne može da zazume, u ovoj zemlji se demokratskim putem ostvaruju prava, tu nema velike filozofije“, rekao je Vučić.

Istakao je da je Srbija demokratska zemlja u kojoj svako ima pravo da čini šta hoće, ne ugrožavajući prava i slobode drugih ljudi.

Vučić je rekao da je stanje javnih finansija stabilno, ali da Srbiji treba mnogo godina da bi standard bio uporediv sa zemljama Evropske unije.

Imamo stabilan rast, ali on mora da bude veći od četiri, pet odsto, da bismo pristizali zemlje EU, kaže Vučić.

„Zato nisam zadovoljan rastom od tri odsto, on je neuporediv sa rastom od minus tri odsto, ali nije dovoljan“, istakao je premijer.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana