Sednica Skupštine grada u utorak, 25. juna Beoinfo

Objavljeno: 21.06.2019. 16:28 Izmenjeno: 21.06.2019. 16:28

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za utorak, 25. jun, 13. sednicu Skupštine grada.

Odbornici će raspravljati o Predlogu odluke o završnom računu budžeta Grada Beograda za 2018. godinu, Predlogu odluke o boravišnoj taksi, Predlogu odluke o izmenama i dopunama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina za teritoriju grada Beograda, kao i o Predlogu odluke o konverziji potraživanja Grada Beograda po osnovu neizmirenih izvornih i ustupljenih javnih prihoda u trajni ulog u kapitalu akcionarskog društva „Holding industrija kablova”, Jagodina.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o usvajanju projekta institucionalnog javno-privatnog partnerstva uvođenja sistema javnih bicikala u gradu Beogradu, Predlog odluke o izmeni i dopunama Odluke o javnim parkliralištima, Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini Grada Beograda, kao i Izveštaj o radu Saveta za zdravlje Grada Beograda za 2018. godinu.

Pred odbornicima su i predlozi odluka o izmeni i dopuni Odluke o utvrđivanju  naziva ulica na teritoriji Rakovice i Čukarice, kao i o izmeni naziva ulica na teritoriji Vračara i  Zemuna, a na dnevnom redu su i predlozi odluka o podizanju spomenika despotu Stefanu Lazareviću, Nikolaju Krasnovu i Miloju Mići Orloviću, kao i predlozi rešenja o obrazovanju odbora za podizanje ovih spomenika.

Odbornici će raspravljati o Predlogu odluke o izmeni i dopunama Odluke o komunalnom redu, kao i Predlogu odluke o dopuni Odluke o određivanju komunalnih delatnosti, a na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije od važnosti za razvoj grada.

Po skraćenom postupku, odbornici će odlučivati o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova upravnih i nadzornih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd, kao i o predlozima rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora u jednom broju osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana