Odložena Sednica Skupštine Grada Studio B

Objavljeno: 25.02.2019. 10:23 Izmenjeno: 25.02.2019. 18:03

Skupština grada Beograda, koja je bila planirana za danas, odložena je za 4. mart, posle primedbi iz odborničke grupe SPAS Aleksandra Šapića da materijal za sednicu nije dostavljen na vreme.

Kako bi svi odbornici imali dovoljno vremena da se pripreme za raspravu o rebalansu  budzeta i drugim tackama dnevnog reda, predsednik  Skupštine grada  Nikola Nikodijevic odložio je sednicu za 7 dana .Predlog Nikodijevica odbornici su jednoglasno usvojili.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević rekao je novinarima da su na njegov predlog odbornici Skupštine doneli odluku da se današnja sednica odloži za sedam dana,  a razlog je, kako je naveo, tehnička greška, odnosno činjenica da materijal o rebalansu budžeta nije dostavljen odbornicima po Poslovniku.

Kako je naveo, uvek se trudio da odbornici materijale dobiju na vreme, ali se ovog puta tehničkom greškom dogodilo da je on sednicu zakazao, a da je materijal o rebalansu budžeta morao da ide na doradu, te je skupštini dostavljen u sredu, što je dva dana kraće nego što predviđa Poslovnik.

U tom je smislu rekao i da je na mestu primedba odborničke grupe Aleksandar Šapić koju je izneo Željko Ivanji, te dodao da svakako „ne želi da jedna proceduralna greška“ ili njegova „popustljivost“ na zahtev građana, a to je da se plan detaljne regulacije za područje Borča što pre nađe na dnevnom redu, pokvari utisak i atmosferu koja postoji u parlemantu.

On je zahvalio odbornicima što su prihvatili odlaganje sednice do sledećeg ponedeljka i pozvao odbornike opozicije, koji nisu prisustvovali današnjoj sednici, da se vrate u skupštinske klupe, jer, kako je rekao, smatra da su institucije jedino mesto gde se u demokratskim društvima može razgovarati i diskutovati čak i onda kada nisu istog mišljenja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana