Važne odluke na sednici Skupštine grada Tanjug

Objavljeno: 29.04.2021. 12:04 Izmenjeno: 30.04.2021. 11:39

Odbornici gradske skupštine doneli odluke iz oblasti urbanizma, olakšica za ugostitelje i raspravljali o ostalim važnim temama

Skupština Beograda odlučila je da oslobodi plaćanja zakupnine za maj zakupce koji obavljaju ugostiteljsku delatnost u poslovnom prostoru koji pripada gradu. Odbornici su takođe odlučili i da se svi ugostitelji koji imaju legalne bašte na javnim površinama oslobode plaćanja taksa za jun i jul. Skuština grada odlučila je i da sva taksi vozila u prestonici od 29. aprila 2024. godine budu u beloj boji. Odbornici su usvojili i više planova detaljne regulacije kojima se nastavlja investicioni ciklus u Beogradu.

481 pravno lice koje je zakupac skoro 42 hiljade kvadrata poslovnog prostora u vlasništvu grada, biće oslobođeno plaćanja zakupnine za maj. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da prestonica time želi da pomogne ugostiteljima, koji nisu radili prethodnih meseci. On ističe da se grad svesno odriče dela prihoda da bi pomogao ljudima koji rade u ugostiteljstvu kako bi isplaćivali plate zaposlenima.

Pogodnosti će imati i vlasnici ugostiteljskih objekata koji imaju bašte na javnim površinama, ali samo oni koji su te bašte legalizovali.

Smatramo da je veoma važno da se taksi prevoz uredi kao deo javnog prevoza, da taksista postane cenjeno zanimanje, a ne da bude „socijalni ventil”, što je bio decenijama unazad, kaže Vesić. On najavljuje da će taksisti, osim bele boje vozila, morati da ispune i neke druge standarde kao i taksisti u svim drugim zemljama.

Odbornici su usvojili planove detaljne regulacije šireg područja uz Ulicu vojvode Stepe za Blok 4 (faza I1) na Voždovcu, a doneti su i planovi detaljne regulacije za deo Orlovskog naselja u Mirijevu i za kompleks „West 65” na Novom Beogradu.

Deo opozicije, kao i prethodnih meseci, nije učestvovao u zasedanju Skupštine grada, već je održao konferenciju za novinare ispred Sava centra. Zamenik gradonačelnika posebno se osvrnuo na ono što je rekao predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Odluke koje smo doneli na današnjoj sednici imaju samo jedan cilj, a to je bolji život Beograđana, kaže šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Aleksandar Mirković. On ističe da je ekonomija prestonice toliko jaka da može čak i u vreme korone da pomogne zaposlenima u ugostiteljskom sektoru.

SNS, s Aleksandrom Vučićem na čelu, ispunjava svoja obećanja i gradnja beogradskog metroa počeće u novembru, poručuje Mirković.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana