Sednica Nacionalnog odbora za investicije u infrastrukturi Tanjug

Objavljeno: 30.01.2017. 18:23 Izmenjeno: 30.01.2017. 18:32

Ministar zadužen za evropske integracije i nacionalni koordinator IPA fondova i razvojne donatorske pomoći Jadranka Joksimović i ministar finansija Dušan Vujović predsedavali su sednicom Nacionalnog odbora za investicije, koji je uspostavljen radi razmatranja i pronalaženja optimalnih modela za finansiranje prioritetnih infrastrukturnih projekata.

Joksimović je naglasila potrebu da se sredstva dostupna kroz različite instrumente, pre svega Evropske unije, usklade sa nacionalnim budžetskim sredstvima kako bi se postigli maksimalni efekti ukupno raspoloživih sredstava, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Vujović je konstatovao je da je neophodno napraviti realnu procenu prioriteta, kao i ukupnih efekata na budžet.

Kako se navodi u saopštenju, na sednici su razmotreni projekti iz oblasti saobraćaja, energetike, životne sredine i poslovne infrastukture, čija se realizacija planira u što skorijem roku, uz kombinaciju bespovratnih sredstava, budžetskih i sredstava kredita – gde je to potrebno.

Neki od projekata su: izgradnja Intermodalnog terminala u Batajnici, modernizacija i rekonstrukcija pruge Niš – Dimitrovgrad, deonica na pruzi Niš – Preševo, izgradnja deonice dalekovoda Kragujevac – Kraljevo, izgradnja gasnog interkonektora sa Bugarskom i drugih.

Takođe, za pripremu dokumentacije za prioritetne projekte najavljeno je oko 12 miliona evra iz fondova Evropske unije, koji će biti dostupni sredinom godine.

Sastanku su prisustvovali i ministri Ana Brnabić, Aleksandar Antić i Goran Knežević, državni sekretari Miodrag Poledica, Stana Božović, Mirjana Chojbašić, Jelena Stojović i Mirjana Filipović i direktor Kancelarije za evropske integracije Ksenija Milenković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana