SDP:Nećemo glasati za Vladu,podržaćemo svaku dobru inicijativu Tanjug

Objavljeno: 29.11.2020. 15:34 Izmenjeno: 29.11.2020. 15:34

Socijaldemokratska partija (SDP) neće glasati za predloženi koncept vlade zbog krupnih političko-ideoloških razlika, pre svega u odnosu na mandatara i značajan deo njegovog budućeg kabineta, zaključeno je na sednici Predsedništva SDP

Kako je ocenjeno, proces konstituisanja nove vlade u prethodna tri meseca ukazuje na nedopustivu neozbiljnost činilaca nove parlamentarne većine čime se, makar za sada, nije izašlo u susret želji većine crnogorskih građana za političkim promenama, saopštila je SDP, a prenose Vijesti.

„Jedna od specifičnosti ili bolje reći apsurda je i to što će ona većina koja bude glasala za vladu, po njihovom kazivanju, temeljno raditi protiv same Vlade što dovoljno govori o neodrživosti koncepta koji je ponudio mandatar“, ističe SDP.

Ta stranka smatra da je posebno neprihvatljivo to što, prvi put od uvođenja višepartijskog sistema, među ministrima „nema predstavnika brojčano manjinskih naroda u Crnoj Gori“.

Ipak, iz SDP-a poručuju da kao konstruktivan politički subjekat iskazuju spremnost da sa novom vladom i parlamentarnom većinom sarađuju „u svim onim oblastima od interesa za građane Crne Gore“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 35°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana