Savić: Opština Voždovac odgovorno delovala tokom vanrednog stanja Tanjug

Objavljeno: 22.05.2020. 14:22 Izmenjeno: 22.05.2020. 14:22

Skupština beogradske opštine Voždovac održala je sednicu, koja je počela minutom ćutanja za sve preminule od posledica virusa Kovid-19, a predsednik opštine i Aleksandar Savić poručio je da je opština odgovorno i organizovano delovala tokom vanrednog stanja.

Savić, koji je i komandant Štaba za vanredne situacije opštine, podneo je odbornicima izveštaj o radu Štaba.

On je rekao da su obezbeđeni svi uslovi za bezbedno funkcionisanje Uprave i preduzete sve mere zaštite i dezinfekcije prostorija i zaposlenih u skladu sa preporukama Vlade Srbije.

Dodao je da su obezbeđena i podeljena sredstva za dezinfekciju i zaštitna oprema za Dom zdravlja, Policijsku stanicu, Upravu javnih prihoda, Drugo osnovno javno tužilaštvo i druga javna preduzeća i ustanove opštine Voždovac, kao i za domove za stara lica koja su u privatnom vlasništvu, upravnike zgrada i pojedince.

Posebno je istakao rad volonterskog servisa koji je od 13. marta do 7. maja primio 4.262 poziva i isporučio namirnice i lekove starijima na 863 adrese.

Opština Voždovac obezbedila je iz svog budžeta namirnice za 20.000 paketa pomoći za penzionere, 2.000 paketa za trudnice i porodilje i 7.000 paketa za nezaposlene Voždovčane koji su prijavljeni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

Tokom vanrednog stanja podeljeno je i 15.000 paketa za penzionere čija su primanja ispod 30.000 dinara, koje je obezbedio Grad Beograd.

Savić je napomenuo i da se opština Voždovac, osim dobre organizacije i pomoći koju je obezbedila tokom vanrednog stanja, izdvaja i zbog posete delegacije lekara iz Kine koji su tokom boravka u Srbiji obišli i Dom zdravlja Voždovac i dali odlične ocene za sprovedene aktivnosti.

Naveo je da će se nastaviti sprovođenje infrastrukturnih projekata koji nisu bili prekinuti ni tokom vanrednog stanja.

Većinom glasova prisutnih odbornika na sednici Skupštine potvrđene su Odluka o drugom rebalansu budžeta opštine Voždovac za 2020. godinu, Odluka o organizaciji i radu organa i posebnih službi opštine u ratnom i vanrednom stanju i druga akta koje je donelo Veće za vreme vanrednog stanja u Srbiji.

Odbornici su usvojili Godišnji likvidacioni izveštaj Centra za kulturu i sport „Šumice“ i dali saglasnost za izmene finansijskog plana JP „Poslovni centar- Voždovac“ i Ustanove „Voždovački centar -Šumice“, navodi se u saopštenju Službe za informisanje i protokol GO Voždovac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 19°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 26°C
Min: 14°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana