UNHCR: Čestitke Srbiji i izbeglicama jer u prihvatno – tranzitnim centrima nema korone Tanjug

Objavljeno: 15.05.2020. 08:49 Izmenjeno: 15.05.2020. 14:00

Predstavništvo Agencije UN za izbeglice (UNHCR) u Srbiji pozitivno je ocenilo ponašanje izbeglica u Srbiji tokom epidemije korona virusa i pozvalo ih da nastave da slede smernice nadležnih organa kako bi očuvali i svoje zdravlje i zdravlje svojih porodica.

„Čestitamo vama i nadležnim organima u Srbiji što ste omogućili da se do sada ni u jednom centru za azil i prihvatno-tranzitnom centru u zemlji ne pojavi infekcija virusom COVID-19. Molimo vas da nastavite da dajete sve od sebe da biste vi i drugi stanovnici centara ostali bezbedni i zdravi, tako što ćete i nadalje ograničiti na minimum svoje kretanje van centara“, kaže se u saopštenju Predstavništva UNHCR-a.

Izbeglice se, istovremeno, upozoravaju da, iako se restrikcije kretanja postepeno ukidaju, imaju na umu da opasnost od virusa COVID-19 u Srbiji nije nestala i apeluje na njih da nastave da sprovode sve preventivne mere koje „sugerišu državni organi Srbije, agencije Ujedinjenih nacija i njihovi partneri“.

U saopštenju se takođe ukazuje da izbeglice koje se nalaze u Srbiji moraju da imaju na umu i da su granice svih zemalja u okruženju Srbije – članica Evropske unije i onih koje još to nisu, i dalje potpuno zatvorene.

  • „Ne verujte osobama koje vam kažu suprotno, jer su to verovatno krijumčari koji bezobzirno pokušavaju da iskoriste vas, vaš položaj i vaše snove“, poručuje Predstavništvo UNHCR-a izbeglicma u Srbiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana