Sastankom sa Kamberijem,Vučić počeo konsultacije o mandataru tanjug

Objavljeno: 14.07.2022. 11:13 Izmenjeno: 15.07.2022. 11:31

Vučić će nastaviti konsultacije i u naredna tri dana.

foto tanjug

 

Predsednik Aleksandar Vučić započeo je konsultacije o mandataru nove vlade sastankom sa predsednikom Partije za demokratsko delovanje Šaipom Kamberijem, kao predstavnikom Koalicije Albanaca doline.

Kamberi je došao u zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu nekoliko minuta pre 9 sati, za kada je i zakazan prvi sastanak.

Koalicija Albanaca doline imaće jedan mandat u budućem sazivu parlamenta.

U toku dana planirano je da se predsednik Republike sastane i sa predstavnicima manjinskih lista koje su osvojile mandate u Skupštini Srbije – među kojima su lista „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“ i lista „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić.

Na razgovor je danas bila pozvana i SDA Sandžaka, ali je ta stranka odlučila da se ne odazove pozivu.

Četiri kandidata za premijera,veci deo vlade bice novi ljudi

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će veliki deo nove Vlade Srbije činiti neki drugi ljudi, u odnosu na njene dosadašnje članove, a da su četiri kandidata za premijera.

Na pitanje da li će neki ministri ostati u vladi, Vučić je odgovorio da neki hoće, ali da dobar deo neće.

„Ne bih da licitiram, ali veliki deo nove vlade biće neki drugi ljudi“, rekao je Vučić za TV Pink.

Naveo je i da postoje četiri kandidata za premijera, od kojih je, kaže, za dvoje potpuno jasno o kome se radi, dok se o dva imena do sada nije spekulisalo u javnosti, jer o njima nije govorio.

Na konstataciju da mediji spekulišu da bi na čelo vlade mogli Ana Brnabić, Siniša Mali, Marko Ðuric ili Miloš Vučević, Vučić je rekao da je „pomenula dva od ta četiri kandidata“, dodajući da on posmatra i malo šire.

Predstavnici „Zajedno za Vojvodinu“ na razgovoru sa Vučićem

Predstavnici liste „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani (Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Zajedno za Vojvodinu) stigli su na Andrićev venac na razgovor sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U zgradu Generalnog sekretarijata predsednika Republike došli su predstavnici liste, koje je predvodio predsednik DSHV Tomislav Žigmanov, oko 11.20.

Ta manjisnka lista imaće dva mandata u novom sazivu Skupštine Srbije.

Nakon predstavnika „Zajedno za Vojvodinu“, na konsultacije kod predsednika Vučića doći će i predstavnici liste „Muftijin amanet – Stranka pravde i pomirenja – Usame Zukorlić“.

Vučić o rezultatima konsultacija po završetku svih razgovora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće rezultate i utiske sa konsultacija sa čelnicima izbornih lista po okončanju razgovora sa svima koji će svoje predstavnike imati u novom sazivu Skupštine Srbije.

To je objavljeno na zvaničnom instragram profilu predsednika Republike, „Budućnostsrbije“, uz fotografije  razgovora, u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove vlade.

Vučić je razgovarao sa predstavnicima manjinskih lista – Koalicije Albanaca doline, „Zajedno za Vojvodinu“ i „Muftijin amanet“, dok je SDA Sandžaka odbila poziv za današnji razgovor.

Konsultacije sa predstavnicima ostalih lista koje su prešle izborni prag od tri odsto, biće održane i narednih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana