Sastanak sa direktorima predškolskih ustanova Tanjug

Objavljeno: 07.02.2020. 15:07 Izmenjeno: 07.02.2020. 15:07

 Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak sastao se u Gradskoj upravi sa direktorima 17 beogradskih predškolskih ustanova s kojima je razgovarao o daljim planovima i predstojećem prijemu u stalni radni odnos oko 1.200 zaposlenih ovih ustanova.

On je poručio da se što pre započne sa neophodnim procedurama za prijem ljudi, te da će se položaj oko 9.000 zaposlenih u više od 300 beogradskih državnih vrtića i dalje poboljšavati.

– Već tri godine beležimo rast plata u sektoru, sada konačno zahvaljujući razumevanju Vlade Srbije možemo opet da zapošljavamo za stalno i ovo je najveći pomak u poslednjih nekoliko godina – rekao je Gak na sastanku.

On je istakao i da će predškolske ustanove spremno dočekati predstojeći ovogodišnji konkurs za prijem dece, na kojem, kako je rekao, očekuje dalji pad pritiska na predškolske ustanove, budući da se od prošle godine otvorilo između 500 i 600 novih mesta u vrtićima.

– Ove godine otvaraće se dodatna mesta. U Surčinu je pri kraju završetak objekta za 300 mališana, nastavljamo s adaptacijama ali i sa gradnjom najavljenih montažnih vrtića, koja uskoro započinje – istakao je Gak.

On je zaključio da je Grad Beograd mnogo učinio za razvoj predškolskog obrazovanja u Srbiji, jer se ovim sektorom sistematski bavi, odnosno, uporedo se poboljšava položaj zaposlenih, otvaraju se nova mesta za rast broja dece u vrtićima i investira se u obnovu vrtića, kojima je to neophodno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana