Sastanak policije regiona u Portorožu

Objavljeno: 18.11.2022. 16:16 Izmenjeno: 18.11.2022. 16:16

Na sastanku je dogovoreno dalje jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou.

foto mup

 

Pomoćnik direktora policije Dragan Vasiljević izjavio je na sastanku direktora policija u okviru Brdo procesa, da je srpska policija pouzdan partner u borbi protiv iregularnih migracija i da je u poslednje tri godine razbila 20 organizovanih kriminalnih grupa osumnjičenih za krijumčarenje migranata. Vasiljević je precizirao da je od početka godine srpska policija podnela 123 krivične prijava protiv 164 osobe osumnjičene za krivična dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi i procesuirala tri organizovane kriminalne grupe

Na sastanku, koji se održava u Portorožu, Vasiljević je istakao da je tokom ove godine zabeležen porast iregularnih migracija i da je u odnosu na 2021. godinu otkriveno gotovo 191 odsto više nezakonitih prelazaka.

Vasiljević je naglasio da je za uspešnu borbu protiv svih vidova kriminala i očuvanje sigurnog okruženja za naše građane potreban zajednički odgovor i bliska saradnja policija u regionu.

Na sastanku je dogovoreno dalje jačanje i unapređenje saradnje, posebno kroz rad operativnih grupa na ekspertskom nivou.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana