Sastanak Mali – Žiofre studio b

Objavljeno: 29.07.2022. 18:54 Izmenjeno: 29.07.2022. 18:54

Tema razgovora su bila i javna preduzeća u energetskom sektoru, sa naglaskom na tome kako poboljšati njihovo poslovanje.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali sastao se sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, ambasadorom Emanuelom Žiofreom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj situaciji izazvanoj globalnim dešavanjima i o sprovođenju važnih kapitalnih projekata.

Sagovornici su razgovarali o strateškim projektima u oblasti infrastrukture, koji će se sprovoditi u budućnosti, a za koje je Evropske unija pokazala zainteresovanost da ih finansijski podrži. Takođe je bilo reči i o aktuelnim projektima, koji se sprovode po planiranoj dinamici, a koji su važni za bolji kvalitet života građana.

Ambasador Žiofre je istakao i da je Evropska unija spremna da ponudi dodatnu podršku gde bude bila potrebna, kao i da  će nastaviti da podržava ključne oblasti kao što je diversifikacija u energetskom sektoru, te da je u tom smislu važan projekat izgradnje interkonektora sa Bugarskom, na kome su radovi u toku, a koji finansijski podržava Evropska Unija.

Ministar je istakao i da je Ministarstvo finansija u proteklom periodu uspešno sprovelo nekoliko strateški važnih projekata, kao što su uvođenje nove e-fiskalizacije, zatim nove e-fakture, kao i projekat „Iskra“ koji je centralizovao obračun zarada u javnom sektoru, i to u vreme najvećih izazova kao što su pandemija korona virusa i sukob u Ukrajini.

Ambasador Žiofre je istakao da je zadovoljan saradnjom koju Delegacija Evropske Unije ima sa Ministarstvom finansija, što je ministar Mali i potvrdio, i dodao da veruje da će se uspešna saradnja nastaviti i u budućnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana