Saslušano petoro osumnjičenih, predložen pritvor

Objavljeno: 19.03.2016. 13:33 Izmenjeno: 19.03.2016. 13:33

Policija je u Tužilaštvo za organizovani kriminal privela petoro osumnjičenih zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca, a tužilac za organizovani kriminal je posle saslušanja predložio da se za četvoro od njih odredi pritvor.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal, policija je u to tužilaštvo privela Draginju Bajić, Nemanju Obradovića, Nebojšu Đokića, Zorana Njeguša i Radeta Stakića i protiv njih podnela krivičnu prijavu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca iz člana 231 Krivičnog zakonika.

Tužilac za organizovani kriminal je nakon saslušanja osumnjičenih doneo naredbu o sprovođenju istrage u odnosu na šest lica, a sudiji za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu predložio da se Draginji Bajić, Nemanji Obradovići, Nebojši Đokići i Zoranu Njegušu odredi pritvor radi nesmetanog vođenja krivičnog postupka.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je još jedno lice koje je državljanin BiH, a koji će u daljem toku postupka biti saslušan, saopštilo je Tužilaštvo.

Prema navodima krivične prijave, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u periodu od početka 2007. godine do dana podnošenja krivične prijave, sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog dela organizovanog kriminala u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su znajući za činjenicu da se protiv Vitomira Bajića, koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011, vodi krivični postupak i da je u bekstvu za delo organizovanog kriminala u toj državi, u nameri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac koji potiče od krivičnog dela u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru kao i u kupovinu udela u privrednom društvu „Parket planet“ D.O.O. u mestu Krnješevci (SO Stara Pazova).

Reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu „Parket planet“ u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000,00 dinara, saopštilo je tužilaštvo.

Kako se navodi, ni pokojni Vitomir Bajić, a ni lica obuhvaćena krivičnom prijavom nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udela u privrednom društvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 18°C

Pretežno vedro

Subota
Pretežno sunčano

Max: 25°C
Min: 10°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana