Saša Janković u Briselu o Srbiji i svom pokretu Tanjug

Objavljeno: 27.04.2017. 18:31 Izmenjeno: 27.04.2017. 18:31

Saša Janković razgovarao je protekla dva dana u Briselu sa evropskim parlamentarcima i savetnicima, a teme su bile, kako je rekao dopisnicima srpskih medija, situacija u Srbiji posle predsedničkih izbora i budućnost političkog pokreta koji predvodi.

Janković je sagovornicima, kako je rekao, preneo da vlast u Srbiji gubi poverenje naroda i da se održava „reklamiranjem lažne stabilnosti“, ali i da narod u Srbiji gubi poverenje u evropske institucije, jer „povlađuju Aleksandru Vučiću, nadajući se da će na taj način doprineti stabilnosti“.

Dodao je da je sagovornike obavestio o suštini i ciljevima protesta u Srbiji, te da njegov pokret predstavlja autentičnu alternativu situaciji u Srbiji, koja, kako je ocenio, „postaje deprimirajuća“.

Njegov pres tim u Beogradu je istovremeno saopštio da je Janković razgovarao sa potpredsednicom EP Ulrike Lunaček, potpredsednikom poslaničke grupe Naprednog saveza socijalista i demokrata Džoom Vajdenholcerom, šefom grupe ALDE Hansom Van Balenom, te sa poslanicima Tanjom Fajon, Sorajom Post, Igorom Šoltesom, Jozom Radošom, Ivom Vajglom, Ivanom Jakovčićem.

Prema Tanjugovim informacijama, Janković se u Briselu sastao i sa Eduardom Kukanom.

Niko od evropskih parlamentaraca, uključujući Jozefa Vajdenholcera, koji je Jankoviću bio „domaćin“ u EP, nije odgovorio na pitanje Tanjuga o karakteru i rezultatima tih sastanaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 34°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana