Šariću pravosnažno 15 godina zatvora za šverc kokaina Tanjug

Objavljeno: 09.11.2020. 17:27 Izmenjeno: 09.11.2020. 17:27

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 15 godina zatvora Darka Šarića kao organizatora grupe koja se tereti za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

Na istu kaznu zatvora osuđen je i Goran Soković, koji je u bekstvu i kojem se sudilo u odsustvu, navodi se u odluci Apelacionog suda objavljenog na njegovom sajtu.

Apelacioni sud je njima potvrdio kazne iz provstepene presude, mada je promenio kvalifikaciju krivičnog dela, dok je ostalim otuženima kazne mahom neznatno smanjio ili povećao.

Šarić je u pritvoru od predaje srpskim vlastima 18. marta 2014. godine, a prethodno je bio pet i po godina u bekstvu.

U obralzozenju odlukeo kazni za Šarića, sud je naveo da je olakšavajuca okolnost za njega što je porodičan čovek, ali da je kao otežavajuću okolnost cenio što je „kriminalna aktivnost kojom je ostvarena organizacija na planetarnom nivou, koja je kroz kontinuirane aktivnosti baratala sa nesporno utvrdeno velikim kolicinama kokaina“.

Pritom je imao u vidu i Šarićev raniji život, ali to nije uzeto u obzir prilikom odmeravanja kazni.

„Imajuci u vidu znacaj otežavajucih okolnosti koje je utvrdio na strani ovog okrivljenog olakšavajuće okolnosti nisu mogle biti od takvog značaja da bi to dovelo do blaže kazne od maksimalno zaprećene zakonom, te je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 15 godina“, naveo je Apelacioni sud.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana