Sarajevo: Član Pink pantera osuđen na osam godina zatvora Tanjug

RegionRegion Pocetna 04. 10. 2019. 11:20:38

Član međunarodne kriminalne grupe „Pink panter“ Milosav Vesković osuđen je u Bosni i Hercegovini na osam godina zatvora, nakon što ga je sud u toj zemlji proglasio krivim za krivično delo organizovani kriminal.

Pored zatvorske kazne, Vesković mora, zajedno sa osuđenim Anesom Kurbegovićem i Mladenom Mićićem, da plati odštetu oštećenoj Pavlović Internacional banci u iznosu od 1.789.539,67 konvertibilnih maraka (skoro 900.000 evra), prenosi Klix.ba.

Kako se navodi u presudi, optuženi Milosav Vesković (41) kriv je što je postao pripadnik međusobno povezanih i organizovanih grupa ljudi koje su pripremale i vršile dela koja imaju obeležja krivičnih dela propisanih Krivičnim zakonom BiH, Krivičnim zakonom Federacije BiH i Krivičnim zakonom Republike Srpske i ostvarili protivpravnu korist u novcu, materijalnim dobrima ili drugim oblicima koristi.

Kako su ranije javili regionalni mediji, Vesković je sklopio sporazum sa Tužilaštvom Bosne i Hercegovine kojim je priznao krivicu za pljačke počinjene na teritoriju te zemlje u zamenu za kaznu od osam godina zatvora.

Za Veskovićem, koji uz državljanstvo Srbije ima i crnogorsko, u BiH se godinama tragalo u okviru istrage protiv veće kriminalne grupe, poznate pod nazivom „Lutka“.

Vesković je godinama bio nedostupan bosanskohercegovačkom pravosuđu, a 2018. izručila ga je Hrvatska, nakon što je u Lepoglavi odslužio trogodišnju zatvorsku kaznu koja mu je izrečena zbog planiranja pljačke u Zagrebu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Subota
Sunčano

Max: 26°C
Min: 13°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana