Saradnja srpske i francuske policije Studio B

Objavljeno: 09.12.2020. 13:11 Izmenjeno: 09.12.2020. 13:11

Ministar unutrašnjih poslova Srbije  Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorom Francuske u Beogradu Žanom Lujem Falkonijem o nastavku saradnje dveju zemalja u borbi protiv terorizma, organizovanog kriminala, krijumčarenja narkotika i ilegalnih migracija, saopštio je MUP.

Vulin je još jednom osudio terorističke napade koji su se nedavno dogodili u Francuskoj.

„Spremni smo da sarađujemo sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Francuske, jer samo udruženim snagama i odlučnim delovanjem možemo da se suprotstavimo terorizmu i doprinesemo postizanju globalnog mira i bezbednosti“, rekao je Vulin.

On se zahvalio Francuskoj na donaciji opreme, koja će srpskoj policiji omogućiti efikasniju borbu protiv trgovine narkoticima i oružjem, i dodao da će Srbija  nastaviti da podržava francusko – nemačku koordinacionu inicijativu o kontroli lakog i malokalibarskog oružja na  Zapadnom Balkanu.

Ambasador Falkoni rekao je da je Srbija strateški partner Francuskoj na Zapadnom Balkanu i naglasio da je za uspešnu borbu protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala neophodna intenzivna regionalna saradnja.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana