Saradnja Ministarstva odbrane sa JP Srbijašume Tanjug

Objavljeno: 29.02.2020. 20:14 Izmenjeno: 29.02.2020. 20:14

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin je s predsednikom Lovačkog saveza Srbije Bratislavom Ćirkovićem i zamenikom generalnog direktora JP „Srbijašume“ Milutinom Ðorđevićem obišao lovište „Karađorđevo“ Vojne ustanove „Morović“.

 

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, obilaskom lovišta „Bukinjski rit“ i „Vranjak“, kao sastavnim delovima lovišta „Karađorđevo“, sagledani su kapaciteti kojima Vojska Srbije raspolaže u tom specijalnom rezervatu prirode i dogovorena dalja saradnja u razvoju lova i turizma tog kraja.

Nakon obilaska, ministar Vulin je istakao da Ministarsvo odbrane i Vojska Srbije obnavljaju svoje potencijale i trude se da sve ono što im je povereno od strane države i društva unaprede i time gazduju na najbolji i najproduktivniji način.On je ocenio da bi oživljavanje lovišta „Karađorđevo“ predstavljalo razvojnu šansu za čitav taj kraj.

Prema rečima zamenika generalnog direktora JP „Srbijašume“ Milutina Ðorđevića, saradnja JP „Srbijašume“ i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije izuzetno je kvalitetna i produktivna, a lovište „Karađorđevo“ ima veliki potencijal.

Predsednik Lovačkog saveza Srbije Bratislav Ćirković istakao je da razvoj lovstva i turizma u Srbiji mogu biti potpora za razvoj svih privrednih grana zemlje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Grmljavina sa kišom

Trenutna temperatura 22°C

Grmljavina sa kišom

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana