Šapić: Svi izabrani direktori radiće odgovorno svoj posao tanjug

Objavljeno: 18.08.2022. 14:36 Izmenjeno: 18.08.2022. 14:36

Zato će, najavljuje, u septembru biti napravljen rebalns budžeta.

foto tanjug

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je da će svi koji su izabrani na funkcije direktora i v.d. direktora gradskih preduzeća i ustanova svoj posao obavljati odgovorno.

Na zamerke opozicionih odbornika što se o izboru direktora i v.d.direktora odlučuje po skraćenom postupku, Šapić je rekao da je to u skladu sa Poslovnikom, koji je još 2009. godine donela Demokratska stranka.

„Taj Poslovnik je pravljen 2009. godine, po njemu funkcionišemo i po njemu imamo pravo na skraćeni postupak“, kazao je Šapcih na sednici parlamenta.

On je ukazao i da se po skraćenom postupku za izbor direktora glasa kako bi se ti ljudi zaštitili od napada opozicije.

„Razlog zašto vam nismo dali imena direktora je u tome da ih ne biste ismevali i da ne biste kroz medije provlačili njihove porodice“, kazao je Šapić.

Kada je reč o izboru članova Gradskog veća, Šapić je naveo da su odbornici dobili njihove biografije, da su se upoznali sa njima.

„Što se tiče biografije generala Andrića, na koju je Dobrica Veselinović imao primedbe, ona je za vas, gospodine Veselinoviću kao sabrana dela Dostojevskog“, rekao je Šapić, odgovarajući na zamerke Dobrice Veselinovića.

Šapić je dodao i da je Andrić dobitnik brojnih odlikovanja.

Kada je reč o predlogu pojedinih odbornika da se formira antikorupcijska komisija u gradu, Šapić je rekao da je on raspoložen da se na sledećoj sednici razmatra to pitanje.

„Nemam problem da o tome razgovaramo, da predložite kako ona treba da funkcioniše i ko bi bili njeni članovi. Želimo da postoji telo koje će da kontroliše i nas“, rekao je Šapić.

Po pitanju Europrajda, Šapić je ukazao da Beograd nije učestvovao u odluci o održavanju te manifestacije, te da je Gard zadužen samo da obezbedi komunalni red.

„Čak ni obezbeđenje nije naše. A, što se tiče mog stava, on je vrlo jasno izrečen. Mislim da je stav predsednika Republike sličan“, kazao je Šapić.

Osvrnuo se i na predstojeću zimu, navodeći da je problem što je budžet pravljen pre nego što se dogodila kriza u svetu, ali da je cilj da se uštedi i da se maksimalno olakša predstojeći period.

 

„Radimo u izuzetno teškim uslovima, jer je budžet pravljen prema jednoj situaciji, a onda su se stvari totalno okrenule“, kazao je Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana