Šapić: SNS na izbore izlazi sa najkvalitetnijim ljudima Tanjug

Objavljeno: 09.08.2021. 15:57 Izmenjeno: 09.08.2021. 15:57

Potpredsednik SNS Aleksandar Šapić izjavio je  da će ta stranka na sledeće izbore izaći sa najkvalitetnijim ljudima koji će, kako kaže, tražiti poverenje građana

Upitan koliko je izvesno da će on biti kandidat za gradonačelnika Beograda, Šapić je rekao da će se to videti kako se budu približavali beogradski izbori, ističući da će SNS izaći sa ljudima koji bi, kako kaže, trebalo da budu reprezenti njihove politike u zavisnosti na koje izbore se izlazi.

Podseća da će u martu ili aprilu sigurno biti održani beogradski i predsednički, a parlamentarni, kako je rekao, „verovatno hoće“.

„Ja sam dosta o tome govorio i ne bih se na to vraćao. Ni ne bavim se u ovom momentu, iskren da budem, ni Beogradom u stranci. Ana Brnabić je poverenik za gradski odbor, koji ima dosta turbilencija u poslednjih par godina, i mislim da će ona to da uradi na jednom odličnom nivou, da pripremi beogrdasku organizaciju za stranačku skupštinu koja je u oktobru i nakon toga ćemo polako krenuti da izlazimo sa formacijama“, rekao je Šapić za TV Tanjug .

Šapić je naveo da je u poslednjih mesec i po obišao 20 okruga, 30 gradova i razgovarao sa više od 15.000 članova SNS sa kojima je, kako kaže, želeo da se upozna i sa kojima je razgovarao o politici, stanju u Srbiji, ali i o lokalnim problemima.

Šapić je govoreći o međustranačkom dijalogu vlasti i opozicije rekao da je mišljenja da aktuelna vlast „treba da izađe u susret svakom zahtevu opozicije ako konkretno navede čega to danas nema, a bilo ga je 2018. godine kada su izlazili na izbore“.

„Ali nema konkretnih stvari, nego su više to neka opšta mesta. Imam utisak da se ti pregovori i razgovori pretvaraju u političku kampanju i gde je samo pitanje kako će neko sebe bolje da predstavi i da nikoga ni ne interesuje izlazak ili neizlazak na izbore, odnosno odluku o tome da li će izaći doneće u odnosu na neke druge parametre“, smatra Šapić.

Šapić je rekao i da zagovara jedinstvo i da se kroz istoriju pokazalo da je „uvek neko treći profotirao kada Srbi nisu bili jedinstveni“.

„Ja ću iz sve snage pokušati da se ponašam na taj način. To je jedini ispravan put, da nijednog trenutka ne zagovaram mržnju među nama. Moramo da pokažemo razumevanje i za one koji nas ne razumeju. Ne mogu da budem ljut na svoj narod zato što me ne razume ili smatra da treba drugačije, ali borićemo se protiv onih koji su spremni sve da žrtvuju zarad političkog interesa…“, rekao je Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana