Šapić primio ambasadora Japana i predstavnike japanskih kompanija studio b

Objavljeno: 09.11.2022. 13:10 Izmenjeno: 09.11.2022. 13:10

Gradonačelnik je naglasio da je Beograd danas veoma atraktivna, privredna i turistička destinacija.

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić primio je u zdanju Starog dvora delegaciju Japana, koju je predvodio ambasador Takahiko Kacumata.

Gradonačelnik Šapić je delegaciju Japana, koju su činili predstavnici kompanije „Itoču” i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, upoznao sa velikim infrastrukturnim projektima u našem gradu. Podsetio je da su Vlada i narod Japana 2003. godine poklonili Beogradu autobuse koji se i danas nalaze na ulicama našeg glavnog grada. Kako je naveo, ne smeju se zaboraviti ni velike donacije ove zemlje Beogradskom univerzitetu.

On je rekao da u Beogradu radi nekoliko japanskih kompanija, od kojih „ Itoču” radi na jednom od najvećih projekata javno-privatnog partnerstva u gradu, na deponiji Vinča.

Šapić je takođe podsetio na zajednički projekat Grada Beograda, Sekretarijata za javni prevoz i Japanske međunarodne agencije za saradnju JICA, koji se odnosi na modernizaciju javnog prevoza u našem gradu. Zahvalio je japanskim prijateljima na pomoći koju pružaju na tom polju i istakao da je modernizacija gradskog prevoza veoma bitna za bolji i kvalitetniji život naših sugrađana.

Gradonačelnik je naglasio da je Beograd danas veoma atraktivna, privredna i turistička destinacija, i pozvao japanske investitore da ulažu u Beograd, a japanske turiste da u što većem broju posete srpsku prestonicu.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 12°C
Min: 5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana