Šapić preuzeo dužnost gradonacelnika od Radojičića tanjug

Objavljeno: 29.06.2022. 11:33 Izmenjeno: 29.06.2022. 14:23

Radojicic je poželeo puno sreće novoizabranom gradonačelniku u vođenju Beograda i izrazio uverenje da će kvalitetno obavljati posao, u interesu građana.

foto tanjug

 

Novoizabrani gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić  je u Starom dvoru zvanično preuzeo dužnost od bivšeg gradonačelnika Zorana Radojičića.

Šapić je zahvalio Radojičiću na svemu što je uradio za Beograd tokom četvorogodišnjeg mandata i poručio da će mu vrata Starog dvora uvek biti otvorena.

Naveo je da će nova gradska vlast nastaviti sa svim dobrim projektima koji su započeti i da će se potruditi da zadrži, kako je rekao, kontinuitet dobrog razvoja prestonice u prethodnih deset godina.

„Ova gradska uprava će se potruditi da sve dobre stvari nastavi, a da pokušamo da promenimo one koje su bile malo manje dobre i da na njih na pozitivan način utičemo“, kazao je Šapić novinarima.

„Bilo mi je lepo da ove četiri godine zajedno sa Beograđanima i Beogradom radim na unapređenju i funkcionisanju grada. Jedna od glavnih karakteristika u životu je promenjivost, tako da sam srećan što se završio jedan period u mom životu i da iza ovog perioda sledi novi period, bilo kao lekara ili na drugoj poziciji“, kazao je Radojičić.

Dodao je da očekuje da će novi tim na čelu sa Šapićem nastaviti sa dobrim projektima za Beograd, kao i da će realizovati neke nove projekte.

Radojičić je zahvalio medijima na uspešnoj saradnji tokom njegovog mandata.

Radojičić:Najponosniji sam na projekat Tirsova 2

Bivši gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je da je najviše ponosan na projekat izgradnje dečije bolnice „Tiršova 2“, koji je pokrenut za vreme njegovog mandata.

Na pitanje novinara na šta je najponosniji u svom radu tokom četvorogodišnjeg mandata Radojičić je rekao da je za njega najvažniji projekat početak izgradnje dečije bolnice „Tiršova 2“.

„Za mene je Tiršova 2 ono što je Most na Adi ili Beograd na vodi, meni je to bilo najvažnije i srećan sam što taj projekat napreduje“, kazao je Radojičić, u Starom dvoru nakon primopredaje dužnosti gradonačelnika Aleksandru Šapiću.

Radojičić je naveo i da je zadovoljan što je za vreme njegovog mandata pokrenuto pitanje ekologije i unapređenja životne sredine, te izrazio nadu da će nova gradska vlast slediti taj primer.

„Sa tom temom sam krenuo od prvog dana i zadovoljan sam što je postala najvažnija i verujem da će u tom pravcu da se realizuju i projekti koji su započeti u ove četiri godine“, kazao je Radojičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana