Šapić obišao Centar za brigu o deci Tanjug

Objavljeno: 22.02.2022. 15:58 Izmenjeno: 22.02.2022. 16:02

Dodao je da je kao dete odrastao uz osobe sa invaliditetom, zbog prirode posla svog oca, i dodao da zbog toga ima poseban senzibilitet prema njima.

foto Tanjug

 

Prvi na listi „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ na izborima za Grad Beograd, Aleksandar Šapić, obišao je  na Novom Beogradu prostorije Centra za brigu o deci, starima i osobama sa invaliditetom i poručio da će raditi na tome da im poboljša uslove za život.

“Davati velika obećanja neću, ali znam da ću barem ovoliko, koliko sam na Novom Beogradu uradio, uraditi i na nivou grada, da vama pokušam da obezbedim bolje uslove za život“, rekao je Šapić u razgovoru sa korisnicima centra.

On je rekao da je ponosan što su na Novom Beogradu, uz pomoć Američke ambasade, uspeli da naprave jedinstvene objekte namenjene osobama sa invaliditetom.

“Mi smo jedina opština u Srbiji koja ima tri prostora opremljena baš u skladu sa potrebama osoba sa invaliditetom, za razne vaše aktivnosti, vežbe. Ove prostorije nisu koristili samo Novobeograđani, one su bili otvorene za osobe sa invaliditetom iz cele Srbije”, rekao je Šapić.

Šapić je rekao da sutra na nivou grada mora da se nešto slično uradi.

“Da ne pričam o tome da moramo da poboljšamo i one, uslovno rečeno, manje i dnevne stvari koje bi vam olakšale svakodnevni život“, rekao je Šapić.

„Meni je otac čitavog života radio sa osobama sa invaliditetom, i nekako sam odrastao uz njih i možda zbog toga imam poseban senzibilitet prema vama. Kao dete sam dosta vremena provodio sa osobama sa ivalideitetom i nikad nisam imao osećaj da smo različiti”, istakao je Šapić.

Poručio je da će se truditi da učini sve da pomogne i olakša svakodnevni život tih sugrađana.

“Da vam pričam velike priče neću, počevši od najbanalnijih rampi na ulazima u zgrade koje nemamo, a da ne pričam o rampama u određene objekte. Liftove na bazenima, koje na nekim bazenima imamo na nekima nemamo. Znam da je na ovu temu lako samo govoriti, naročito kada dođu izbori, ali mislim da mi na Novom Beogradu nismo samo govorili, već da smo nešto konkretno i uradili. Mogao je i neko drugi to da napravi pa nije”, zaključio je Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 4°C

Delimično oblačno

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana