Šapić: Do sredine novembra u svim beogradskim vrtićima, očekujemo da krenu besplatni časovi engleskog jezika za predškolce studio b

Objavljeno: 28.10.2023. 10:05 Izmenjeno: 28.10.2023. 10:05

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da je upravo završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce. – O tome sam govorio u septembru. Očekivao sam da će procedura ranije biti gotova, ali mi na to, nažalost, ne možemo da utičemo. Zato možemo da utičemo da se u sledećih nekoliko dana potpiše […]

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da je upravo završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce.

– O tome sam govorio u septembru. Očekivao sam da će procedura ranije biti gotova, ali mi na to, nažalost, ne možemo da utičemo. Zato možemo da utičemo da se u sledećih nekoliko dana potpiše ugovor i krene u realizaciju što pre. Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra – izjavio je gradonačelnik.

On je naglasio da će na ovaj način svi  beogradski predškolci početi da pohađaju besplatne časove engleskog jezika već u prvoj polovini novembra. Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali.

– Sada časove engleskog roditelji predškolaca neće morati da ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo donosili u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao i da će na kraju svake predškolske godine deca dobijati potvrdu o nivou znanja engleskog jezika.

– Novo je i to da će na kraju predškolske godine svako dete dobiti i sertifikat o određenom nivou znanja engleskog jezika koji će da biti neka vrsta potvrde onoga što su radili u prethodnih godinu dana – izjavio je Šapić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana