Saopštenje Sekretarijata povodom incidenta na liniji 65 Beoinfo

Objavljeno: 02.11.2020. 17:36 Izmenjeno: 02.11.2020. 17:36

Povodom incidenta koji se dogodio 29. oktobra na liniji 65,  Sekretarijat za javni prevoz prikupio je sve relevatne podatke i izjave prevoznika i vozača i predao slučaj nadležnim službama MUP-a, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.

Dana 29. oktobra u autobusu na pomenutoj liniji jedan od putnika vršio je nedozvoljene radnje, pa je po zahtevu MUP-a snimak sa video nadzora predat nadležnim organima. Postoje osnovi sumnje da je od strane N.N. lica u vozilu došlo do izvršenja krivičnog dela – polno uznemirivanje.

U slučaju navedenog događaja vozač je bio u obavezi da postupi po proceduri – hitne službe. Pomenuta procedura se sastoji od aktiviranja alarma – hitne službe, čime vozač stupa u kontakt sa dispečerskim centrom i nakon objašnjenja sporne situacije, dispečer poziva nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a. Da bi vozač aktivirao alarm – hitne službe, mora prethodno da vidi ili čuje da se nešto dešava u vozilu ili da mu neko od putnika prijavi da postoji sporna situacija.

Pribavljeni podaci ukazuju da putnica koja je bila izložena neprimerenom ponašanju nije prijavila incident vozaču, niti je to uradio neko od putnika, a vozač nije mogao da vidi šta se dešava u tom delu autobusa. Na stajalištu „Mašinski fakultet“ vozač je obavešten o incidentu, ali je putnik koji je vršio nedozvoljene radnje napustio vozilo. Vozač je u toj situaciji, bez obzira što je putnik napustio vozilo, trebalo da obavesti dispečersku službu o spornom događaju, a oni nadležnu organizacionu jedinicu MUP-a. U tom delu, vozač je načinio propust, zbog čega će prevoznik utvrditi sve okolnosti i razloge za nepostupanje vozača i u skladu sa utvrđenim propustima prema njemu će biti preduzete odgovarajuće mere.

Sekretarijat za javni prevoz apeluje na putnike da blagovremeno prijavljuju osoblju svaku spornu situaciju kako se ovakvi nemili događaji ne bi više dešavali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 37°C
Min: 24°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana