Sanja Lubardić dobitnica nagrade „Branislav Mane Šakić“

Objavljeno: 19.05.2022. 13:31 Izmenjeno: 19.05.2022. 13:31

Značaj istoimene nagrade za očuvanje srpskog jezika i negovanje kulture govora u elektronskim medijima Srbije, okruženja i rasejanja je utoliko veći ukoliko se zna da je prva i do skora jedina te vrste u regionu.

U godini kada Fond Branislav Mane Šakić obeležava četvrt veka postojanja, 4. juna u smederevskoj Narodnoj biblioteci održaće se prigodni program, uz svečani čin uručenja priznanja dobitnicimaprestižne nagrade. Plejadi najboljih pridružiće se, prema oceni stručnog žirija, još troje vrsnih delatnika. Dobitnici 25-te po redu Plakete su Sanja Lubardić, urednik i voditelj TV Studio B i Tamara Vesna, osnivač i direktor Srpske TV USA, iz Čikaga. Specijalno priznanje, koje se dodeljuje strancima za izuzetno vladanje srpskim jezikom, ove godine je pripalo Italijanu Mariju Liguoriju, docentu na Filozofskom fakultetu i Akademiji umetnosti u Novom Sadu, i piscu.
Sanja Lubardić je urednik i voditelj Studio B, brojnih emisija raznorodnog sadržaja i pristupa, zahvaljujući poverenju koje joj je 1996. ukazao legendarni Đoko Vještica. Dajući prostor sagovornicima u emisijama uživo, a Beograde, dobro jutro je jedna od njih, pokriva sve oblasti življenja, tražeći odgovore u rešavanju problema žitelja prestonog grada. Uporedo sa ovim poslom, duže od 2 decenije učestvuje u osnivanju i širenju mreže crkvenih medija. Po obrazovanju profesor srpskog jezika i književnosti, završila i specijalističke obuke u oblasti medija i marketinga, član je žirija i dobitnik brojnih stručnih i drugih priznanja.
Podsećanja radi, Fond i odličja nose pečat sećanja i poštovanja prema Branislavu Manetu Šakiću, zaljubljeniku u čistotu jezika i lepotu izgovorene reči, čiji su život i četvrt veka spikerskog rada ostali utkani u radu smederevskog radija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana