Samo jedinstveni Srbi mogu da spreče novi Jasenovac i Oluju Studio B

Objavljeno: 11.09.2021. 12:45 Izmenjeno: 11.09.2021. 16:42

 Ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković nije dosta što se Srbi pod pretnjom robije teraju da priznaju lažni genocid, malo joj je što za hiljade poklanih Srba u Podrinju niko nije odgovarao, a sada bi Srbima da zabrani da obeleže i mesto jasenovačkog genocida, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

“U Jasenovcu nisu stradali samo Srbi i memorijalni kompleks u Donjoj Gradini čuvaće uspomenu na sve žrtve, ali neće dati da se zaborave i ubice i narodi iz kojih su došli“, rekao je Vulin, odgovarajući na izjavu Turković, povodom najave predsednika Srbije o planu izgradnje memorijalnog centra u Donjoj Gradini, da je neprihvatljivo da se na teritoriji BiH gradi i radi bez odluke i odobrenja njenih institucija i građana.

“U Bosni i Hercegovini, od Izetbegovića do Turkovićke, toliko mrze Srbe da ni mrtvima ne daju ni mir ni saučešće. Nisu to dali ni živim majkama srpskih žrtava, pa još manje osećaju obavezu prema davno umrlim majkama jasenovačke dece. Aleksandar Vučić je okupio Srbe i učinio ih jedinstvenim političkim narodom, vratio im je pravo da se sećaju i da ne dopuštaju da im bilo ko ponižava ni mrtve ni žive. Ne prođe nijedan dan, a da besmislena mržnja ne podseti da samo jedinstveni Srbi mogu da spreče ponavljanje Jasenovca ili Oluje“, poručio je ministar Vulin, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana